Hitta diskussioner med liknande innehåll

europeisk mat/vin/ostbricka i kuala lumpur, macau, hong kong eller kanton

#1 2007-10-15, 10:27
kolja
Jag undrar om nagon kan tipsa om restauranger som serverar bra ostbrickor och rodvin i macau, kuala lumpor, hong kong eller mojligtvis kanton. Om jag kunde fa en priside skulle deta ocksa vara valkommet.

jag forstar att detta kan vara en ganska svar not att knacka. Aven om ingen vet nagot stalle som serverar ostbricka sa hade tips pa restauranger dar man kan fa ett ok rott vin till maten i nagon av ovan namnda stader uppskattats. namnas bor kanske att budgeten ar ganska begransad. runt 600 SEK ar nog taket for tva personer.

Macau och Kuala lumpur ar de jag kommer spendera mest tid i sa halst ser jag tips fran dessa stallen men svaljklart ar allt valkommet

tack pa forhand
#2 2007-10-15, 10:43
TrialByError
I Macau, prova Fernando's på Praia de Hac 9, Coloane, hotellen har också rätt bra urval exempelvis Flamingo inne i Regency.
Annars kan Miss Macau vara ett tips, restaurangen heter så för att familjen som startade den hade fyra döttrar och samtliga blev vid ett tillfälle valda till Miss Macau.

Hong Kong så är det bara att gå upp till SoHo direkt söder om Caine Road, tonvis med restauranger där och i stort sett samtliga har mycket bra vinlistor, håll dig däremot borta från de thailändska och kinesiska ställena.

KL är jag inte så mycket hemma i men restaurangen på Hilton är mycket bra men möjligen något för dyr om du vill ha en helflaska till bordet.

Som övrig information så vill jag tipsa om att prova på Nya Zealändska rödviner, oerhört mycket bättre än sina australiska kusiner i mitt tycke, särskilt om du provar en blanddruva Caubernet-Merlot från Hawkes Bay.
#3 2007-10-15, 20:17
Angryrodent
Testa Renaissance i KL är inte hundra på vilka ostar dom har.. men senast jag var där var det ett ok vinutbud åtm.. och du får en underbar buffe för runt 300sek för er båda med bra kött fisk grönsaker soppor och efterrätter (sushi ostron räkor ofta kräftor, oftast åtm 3 olika soppor flera olika kött + kyckling kanske struts etc, tårtor frukter glass choklad bar mm) etc.. tyvärr är alkoholen lite dyr...