Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ny reseplanering, tips och råd tack!

#1 2007-12-02, 22:07
patbate
Tänkte i början på Mars bege mig till Asien. Fick tag i en rätt billig biljett till Hong Kong. Så jag har funderat på att kanske åka till Hong Kong, stanna där ca 4-5 dagar. Åka vidare genom Kina och vidare genom Vietnam, Kambodja och slutligen till Thailand. Jag och mina vänner har tänkt vara borta i fem veckor ungefär. Så jag har en del frågor som jag hoppas någon kan hjälpa mig att besvara. Är det för kort tid för att hinna med alla länder? Hur många mil är det ungefär från Hong Kong till Vietnam och finns det något kul att uppleva längs den vägen(tänkte åka tåg)? Är det bättre att lägga mer tid i Vietnam än Thailand?
#2 2007-12-07, 13:21
SirHolk
Jag skulle säga att det är lite för kort tid. Det blir ju ca 1 vecka per land. Det är ju rätt stora avstånd vi pratar om också. Tror det tog 1 dag att åka från Sapa (norra Vietnam) till Hanoi. Så räkna med att resandet tar ganska mycket tid. Då är det kanske bättre att flyga till Bangkok fr HK ist. Kostar inte alls mycket. Sen kan du ju ta dig ganska lätt till Cambodja och vietnam därifrån
#3 2007-12-07, 13:30
-jOE!
Håller med, det är alldeles för kort tid får en sådan resa. Det kommer bli en jävla massa resande asså. Lite mer soft att hänga på ett eller två ställen på den vistelsen..