Hitta diskussioner med liknande innehåll

Safari - Victoria Falls och paradisställe

#1 2007-12-18, 13:37
Milkshake
Ni som varit på safari i Afrika - berätta gärna!

Vilka arrangörer åkte ni med, vilken/vilka parker besökte ni och vilka parker bör man prioritera, hur var upplevelsen?

Är det krångligt att ta sig till Victoria Falls och tycker ni det är värt ett stopp där? Bör man besöka det när man ändå är i Afrika, är det mäktigt eller gör det inte så mkt om man skulle missa det?

Tips på fint ställe man kan avsluta resan med? T.ex Zanzibar el. Seychellerna? (ej Mauritius)
#2 2008-01-09, 20:35
Pancev
Ursprungligen postat av Milkshake
Ni som varit på safari i Afrika - berätta gärna!

Vilka arrangörer åkte ni med, vilken/vilka parker besökte ni och vilka parker bör man prioritera, hur var upplevelsen?

Är det krångligt att ta sig till Victoria Falls och tycker ni det är värt ett stopp där? Bör man besöka det när man ändå är i Afrika, är det mäktigt eller gör det inte så mkt om man skulle missa det?

Tips på fint ställe man kan avsluta resan med? T.ex Zanzibar el. Seychellerna? (ej Mauritius)

Äventyrsresor, som i sin tur bokade upp oss med Albatros Travel (http://www.albatros-travel.com/ - ett danskt bolag). hade jag vetat bättre så hade jag bokat direkt med Albatros eller Leopard Tours eller övrig lite större researrangör nere i Tanzania. Det hade blivit billigare och man kan välja bland alla deras paket.

En veckas safari innebar besök i Lake Manyara - trevlig park runt en sjö med mycket vegetation. Många elefanthjordar som bröt sig fram genom buskagen och träden och gravida lejonhonor som parkerade uppe i träden.

Serengeti - lite för högt gräs tyvärr (normalt är det torrare den årstid vi åkte) och många enormt stora hjordar som var kvar uppe på Ngorongorobergen.

Ngorongoro - Fantastiskt i alla avseenden. Även bergen var fantastiskt vackra med en oerhörd grönska och storslagna slätter och dalar.

Tarangire - Trevlig park med vegetation, floder/åar och ganska kulligt.

Man kuskar runt i jeepen (som inte var av modernaste snitt, men det ser jag som positivt) hela dagarna i stort sett men det kändes aldrig tråkigt på något vis. Man förflyttade sig ju som sagt och man hade fullt upp med att förundras över den skiftande och vackra naturen.

Fota och filma så mycket det bara går och släng i efterhand.

Jag var inte i Victoria Falls men en australiensiska som var med i vår Jepp var där och var väldigt nöjd. Hon tog även en "Walk with the lions" (vandring med tama lejon) och en helikopterflygning över fallen.

Resan fixar de hur enkelt som helst även fast det var skilda researrangörer i Victoria Falls och safarin för hennes del. De kör dig till busstationen och de plockar upp dig när du är framme.

Vi bodde bara på en Lodge (Serengeti) och det blir lite hotellkänsla över det. Visserligen är det coolt att bo mitt i serengeti och vakna upp av Babianskriken på taket, soluppgången och Maraboustorkar utanför fönstret men jag gillade tälten bättre (förutom Plantation som är det charmigaste stället jag någonsin bott på.

Boenden:
Lake Manyara http://www.kirurumu.com/camps%20and%20lodges/kirurumu%20tented%20lodge.htm
Grymt boende! http://www.africanmeccasafaris.com/tanzania/safaris/lodges/kirurumutente...

Serengeti
http://www.safarisandexpeditions.com/lodge.php?id_lodge=73 (lite skabbigt men charmigt. Satt kvar själv i baren med "the locals" och krökade på inhemskt brännvin. Snubblade och dök in i ngn j-a buske på väg till tältet men hade eskort av pilbågsbeväpnad masai).

http://www.hotelsandlodges-tanzania.com/tanzania-hotel-and-lodges-serone...

Tarangire
http://www.tarangiresafarilodge.com/index.htm

Ngorongoro
http://www.plantation-lodge.de/english/enter.htm Fantastiskt boende!

Arusha (ankomst)
http://www.intimate-places.com/gallery.htm


Jag är grymt nöjd och åker gärna tillbaka även om det lär bli deltat i Botswana nästa gång. Längtar verkligen tillbaka till Afrika. Djuren är ju fantastiska och det är ju en sak givetvis även om man sitter i jeepen för det mesta, men miljön och naturen i kombination med djuren gör det värt pengarna helt klart.

Jag hade gärna bestigit Kilimanjaro också faktiskt, men det var något jag kände i efterhand först.

Vi avslutade på Zanzibar 5 dagar, nordvästra sidan. En vacker vitsandsstrand men inget märkvärdigt i sig. Skönt att landa lite och få sol på sig. Vi bodde på Baobab Beach, vilket var snyggt utifrån men höll lägre kvalité inuti. Helt ok ändå.
http://www.baobabbeachbungalows.com/index.html

Tog mest långa strandpromenader eller satt i poolbaren (i vattnet) och drack öl och Gin&Tonics hela dagarna.

Glömde. Tanzania kändes väldigt säkert och ingen sprang runt och varnade en för massa saker. Visserligen bad guiden oss att ta det lite lugnt då vi fick punktering två gånger i Ngorongorokratern. Vi hoppade ur och hjälpte till samt drog iväg och pissade på en kulle med en svart noshörning en bit nedanför.
#3 2008-01-12, 00:22
Vardon
Ngoronogoro kratern är väl helt klart värt sin resa. Oerhört storslaget och går nog att spendera mycket tid.

Tarangire har jag även varit i. Som sagt en ganska liten och trevlig park. Inte sånt jätte åkande som jag kan tänka mig Serengetti är. Han jag var med där hade varit där 17 ggr aldrig sett en leopard och det var nog det bland det första vi såg då så den kan bjuda på överraskningar. Och en Landrover är liten när elefanter trumpetar och går till anfall (bäst att ta en annan väg kanske).

Dock åkte jag inom privat resa så jag har ingen aning om arrangör. Att köra bil i de trakterna var väl kanske ingen höjdar upplevese.
#4 2008-03-29, 10:55
Victoria Falls (alltså byn och inte fallen) har blivit jordens rövhål. Av olika anledningar har jag varit där tre gånger och första gången 1989 var det en mysig by. Nu är det rätt miserabelt. Själva fallen är spektakulära, och gillar man det så finns det rafting på Zambezifloden, bungeyjump osv.

Finns flera bra parker i närheten både i Zimbabwe och Botswana.

Ngorogoro är dock helt klart ett bättre resmål om du ska välja mellan de två. HElt fenomenalt ställe. Att tälta på randen och ta turer ner i kraten i gryningsljuset tillhör något av de häftigaste bland naturupplevelser man kan få uppleva.

Dock är jag biolog så mina preferenser påverkar så klart betyget på resmålen.

Zanzibar är för övrigt ett trevligt ställe att sola, bada, dyka, snorkla, simma med delfiner + intressant historia + kryddodlingarna som är kul.