Hitta diskussioner med liknande innehåll

Wien

#1 2008-05-21, 12:00
Corn
Ska åka till Wien i början på juni, nån som har några tips om bra klubbar, restauranger o områden där man inte ska vistas?
#2 2008-05-22, 20:31
Chester
Var i wien nu i helgen , vart dock inget festande eller finmat. Tycker du ska besöka någon av alla Huerigers som är små vinresturanger i Grinzing som ligger i det 19 bizirket som kallas Döbling. Riktigt trevliga resturanger med helt ok mat och viner som dem själva gör på vinodlingarna i och runtom wien. Sen har du Schweizerhaus i nöjesparken Prater som serverar Knaperstekt Fläsklägg med pepparot o senap, grymt simpel mat men så galet gott. Serverar sjuka stora mängder öl där. Du kan inte äta där utan att kolla in ölupptappningen. Helt galet.
#3 2008-05-22, 22:46
Disgustipated
Jag kan tipsa om ännu en Heuriger, fast mer centralt. Esterhazykeller, ca. 200 m från Stephansdom, riktigt mysigt och fin öl.

Salm Bräu, nära Belvedere är också riktigt fint, de har egenbryggt öl som är riktigt fint.

Letar du mer nattställen är ju Bermuda Drei-Eck ett lämpligt område att vistas i, även det ligger nära Stephansdom.
#4 2008-08-07, 23:16
Holly Golightly
Jag planerar att åka till Wien under hösten, själv äter jag gärna knaperstekt fläsklägg med senap men mitt ressällskap föredrar nog något lättare. Vad jag söker är restauranger som har något speciellt att ge, såväl i matväg som i upplevelseväg, men inte fullt så grabbigt.

Finns det tips om sevärdheter som kan tänkas intressera en finlemmad och kulturellt inriktad dam är jag också intresserad. Tänk museum, katedraler och liknande. (Spanska Ridskolan är redan inbokad).
#5 2009-03-31, 12:34
NorDstroem
Lanar traden lite.. Kommer till wien om ca 1 vecka. Undrar om nagon kan rekommendera det basta badhuset och adressen till detta?
Soker mycket billigt boende ocksa trippelrum, har varit i asien i 4 manader sa kvaliten behover inte vara bra. I klass med varm dusch och varsin sang.
Tack for lanet
#6 2009-03-31, 22:53
Mr.Stanley
Ursprungligen postat av NorDstroem
Lanar traden lite.. Kommer till wien om ca 1 vecka. Undrar om nagon kan rekommendera det basta badhuset och adressen till detta?
Soker mycket billigt boende ocksa trippelrum, har varit i asien i 4 manader sa kvaliten behover inte vara bra. I klass med varm dusch och varsin sang.
Tack for lanet


Bo kan man göra på Kolpinghaus. Jag känner till två stycken i Wien; ett i närheten av tunnelbanestationen Währinger Strasse och ett annat nära Niederhofstrasse som är en station på samma linje (U6). Så var jag på väg att ordna boende vid Friedrich Engels-Platz en gång men det blev inget. Tror det var ett Kolpinghaus det också.

Kolping verkar f ö vara någon slags scoutkår inom den katolska kyrkan, om jag förstått saken rätt och Kolpinghaus är namnet på deras vandrarhem. Minns inte vad jag gav sist men det var normalt pris för vandrarhem; 150-200 spänn per natt eller något i den stilen.
#7 2009-10-24, 11:25
HowlinWolf
Lånar tråden. Ska till Wien i början av november. Någon som har tips på bra och genuina, österikiska restauranger?
#8 2011-03-19, 08:39
Probe
Kommer mellanlanda i Wien och vara där mellan 15-21.
Vad skall man hitta på?
#9 2022-05-18, 07:43
Kurt1
Vad tycker ni om CAT? En ganska onödig grej som är rena turistfällan enligt min mening! CAT är ett expresståg till och från flygplatsen i Wien (Schwechat). Dyrt är det (21 Euro tur och retur) och det går egentligen oftast snabbare att komma till Wien centrum med S-Bahn (S7), eftersom det går oftare, och dessutom är det mycket billigare (2,40 Euro) och man kan åka vidare i Wien på samma biljett. Bra med privata alternativ men i det här fallet handlar det ju om att lura turister som har dålig koll.