Hitta diskussioner med liknande innehåll

kathmandu, yeti air och flygning runt Everest

#1 2008-05-24, 13:36
kajola
I oktober skall jag på en tjänsteresa till Indien. När den officiella delen är avklarad har jag planer på att stanna kvar ett tag för att skrapa lite på ytan i den delen av världen.

Jag har fått en idé och vill gärna ha synpunkter och/eller kommentarer om vad ni beresta tycker om följande idé...

Flyga från Mumbai (där jag kommer befinna mig) till Kathmandu för att uppleva staden och omgivningarna lite grann. Såklart fanns ju tanken om att besöka baslägret för Everest men eftersom jag varken har tid eller lust med 2-3 veckors vandring så har yeti air en speciell flygning som omfattar just en trip runt Everest så man får se berget på riktigt...

http://www.yetiairlines.com/everest_express.php

Vad säger ni rent spontant? Bra eller anus? Eller skall jag göra nåt HELT annat när jag är kvar i Mumbaitrakten?

Peace :-)
#2 2008-06-01, 19:20
katokato
Angående resan runt everest; man får väl inte pengarna tillbaka om det är dåligt väder? Det vore lite bittert att punga ut för en säkerligen ganska dyr flygtur för bara se moln och dimma.

Vet inte hur kommunikationerna mellan Bombay och Katmandhu ser ut, kanske är det billigare att ta tåg till Delhi och flyga därifrån, har du ont om tid och gott pengar kanske det är värt att flyga över hela subkontinenten ändå.

Katmandhu är enligt mig en ganska ful och otrevlig stad, i alla fall i jämförelse med Bombay, vad som drar turister till Nepal är främst naturen och bergen. Åk till Pokhara, därifrån kan du göra korta vandringar i de natursköna omgivningarna och se en del stora jävla berg.

Annars kan du ju alltid stanna i södra Indien, hitta någon fin strand eller hillstation norr eller söder om Bombay.