Snart dags (18'e juni), roadtrip USA's västkust!

#1 2008-05-30, 11:19
PlayerZ
Hej,

Vet att det finns trådar om detta, men startar ändock en ny tråd så att jag inte missar något nu när det börjar dra ihop sig.

Jag och min sambo åker till USA och Seattle 18'e juni, vi stannar hos min släkt och hämtar ut en hyrbil 28'e juni inne i Seattle.

15'e juli skall hyrbilen returneras, på Los Angeles international airport och 16'e juli går planet hem.

Så, det jag måste börja planera (lite mer nogrant) är tiden mellan 28 juni - 15 juli.
Vi tänker besöka San Francisco, Yosemite, Los Angeles (även Disney World), San Diego, Las Vegas, Grand Canyon, Hoover Dam etc.

Vi är ute efter andra små smultronställen som kanske inte är så kända men ändå väl värda ett besök.

Ös på med tips på vad man bara måste göra och vad man helst inte bör göra.

Visst bör vi klara oss bra på 17 dagar?

Tack på förhand!

Mvh
#2 2008-05-30, 21:04
FBlittleuser
Ursprungligen postat av PlayerZ

Vi tänker besöka San Francisco, Yosemite, Los Angeles (även Disney World), San Diego, Las Vegas, Grand Canyon, Hoover Dam etc.

Mvh


För att besöka Disney world måste du åka till Florida. Det är Disney land som ligger i LA. Kan vara lätt att ta fel ibland
#3 2008-06-04, 09:07
PlayerZ
Någon?
#4 2008-06-09, 15:46
Noetlovskij
Har bilat från San Francisco till LA - tog ungefär två dagar med bil.

Stannade och sov i San Simeon som ligger någon/några kilometer från Hearst Castle som man kan titta in i om man har lust. Highway 1 är grymt.

Om ni stannar i San Francisco så kolla in Alcatraz - det är intressantare än vad man kan tro.

Hollywood tycker jag är lite överskattat. Just boulevarden känns som en riktig fälla med lite krims-krams.
#5 2008-06-09, 16:11
Exceed
RipleyŽs Belive It or Not
ripleys.com

Santa Monica
santamonica.com

Six Flags (Magic Mountain och Harbour Hurricane)
sixflags.com
#6 2008-06-09, 18:00
chikaka
Ettan längs kusten bör man ju som sagt åka, helst inte som jag som sträckkörde SF - LA och höll på att torska flighten. I alla fall är det underbart vackert längs kusten. Alcatraz tyckte vi också var riktigt intressant! Ska jag säga någo som inte redan är sagt så är det att jag tycker ni ska göra en avstickare till Las Vegas. Det tar 3.5h från L.A och det var riktigt kul att uppleva detta tycker jag. Att bo där kostar ingenting heller och ni har ju gott om tid på er.
#7 2008-06-09, 18:12
Savoy
Är på en liknande rundresa just nu och kan bara ge ett tips: Underskatta inte monotonin på de amerikanska vägarna. Du har med både Grand Canyon och Las Vegas (3 dagsetapper bilkörning sammanlagt fram och tillbaka från kusten) fastän du kommer ända från Seattle och ska åka hela kustvägen...fy fan vad du kommer att få sitta i bilen mycket.

Dock är Grand Canyon och Vegas mycket sevärda ställen, fast det räcker gott med en eftermiddag i Grand Canyon (det är ändå första blicken som är bäst) och en kväll/natt i Vegas. Ta in på något av de stora hotellen vid The Strip, kalasbilligt jämfört med liknande hotell någon annanstans.

Själva bilkörningen i USA är ett kraftigt överskattat nöje, långsamt och monotont, så ta det försiktigt med dagsetapperna. Sagt av en som älskar att köra bil...det är ärligt talat mycket roligare att "köra runt" i Europa.

Min egen favorit hittills på din lista är Yosemite - fantastisk nationalpark (och jag har sett en hel del här i världen), boka plats i stuga NU! En natt är otroligt mycket bättre än ingen natt.
San Francisco kan du göra på allt från 2 dagar till en månad.

Lycka till!
#8 2008-06-13, 04:24
Muser
Santa Cruz, det är ett MÅSTE!
Världens vackraste stad!
Länk: http://www.scruzwiki.org/

Kör Highway 1 mellan San Francisco och Santa Cruz, måste vara världens vackraste vägsträcka.

I Santa Cruz så kan det vara värt att se:
-Pacific Cookie Company.
-Santa Cruz Wharf
-Santa Cruz Downtown

och all häftig natur i och runt omkring staden!
Finns sjölejon, riktiga hippies och hela rubbet i santa cruz, kaliforniens finaste ställe, kanske världens!
#9 2008-06-13, 10:15
izzzo
Jag var på Jay Leno tonight show på NBC i Burbanks, det är helt gratis och var en riktigt bra upplevelse. Man kan hämta ut biljetter hos NBC gratis kl. 08.00 (har jag för mig) på morgonen och på eftermiddagen kl. 16.30 börjar det. Beroende på vad det är för gäster är det olika mycket kö på morgonen. Jag och mina kompisar var vid uthämtningen av biljetter kl 06.00 på morgonen men det var helt onödigt, skulle räckt att komma en halvtimme innan. Men beror på gästerna givetvis. Mer information finns på nbc-hemsida.

Sen måste du gå på bio i Hollywood på Grahams Chinese Theatre, det är viss kännsla att komma ut på walk of fame när man sett på bio =).

Det kan vara värt att betala en slant för en Los Angeles tour, med turistbuss. Då får man se de flesta kända grejerna, i min tour ingick bl a. hollywood skylten, kända ställen från filmer (t ex cafét i Pulpfiction, skolan från Dirty Dancing), Captial Records, downtown LA, Bel air, Bverly Hills, olika stränder Santa Montica, Venice beach osv. Walk of fame givetvis, Sky line view över LA, kändisars hus och massa annat. touren tog 6 timmar och var helt klart värt. Dessutom hittar man lite bättre när man själv kör omkring efter turen.
#10 2008-06-16, 11:33
PlayerZ
Tack för tipsen så långt, ös gärna på med mer!

Hur pass besvärligt är det att åka en sväng till Canada? Är det mycket strul innan man får åka över gränsen osv?

Tänkte kanske isåfall dra över 1 natt medans vi bor hos släkten.
#11 2008-06-17, 23:21
Savoy
Ursprungligen postat av PlayerZ

Hur pass besvärligt är det att åka en sväng till Canada? Är det mycket strul innan man får åka över gränsen osv?

Tänkte kanske isåfall dra över 1 natt medans vi bor hos släkten.


Om du är i Seattle är det ju inte ens 30 mil motorväg till Vancouver - fortfarande den stad jag tycker om bäst på den nordamerikanska västkusten, även efter att ha sett de tre kaliforniska kustmetropolerna. Synd med vädret bara, det är ju ingen solig stad direkt. Men jäkligt läckert ut mot University of BC som måste ha världens vackraste läge på en platå precis över Stilla havet och sköna parker och stränder i närheten! Besök Vancouver och korta ner dina andra planer lite och ta resten vid ett senare tillfälle, ett hett tips!
#12 2008-06-18, 09:08
martbhell
Tjo! (ursäkta min trasiga svenska i förväg och det blev visst ett ganska långt svar.., har inte så mycket bättre för mig just nu )

Har precis gjort västkusten i USA (chillar hos en gamma nätpolare utanför calgary just nu sedan några veckor tillbaka).

Seattle är favvisstaden helt klart på hela resan (var även i Chicago, New Orleans, Nashville och Vegas) så bra att ni ska vara där ett tag =) Vi hängde mest ute i Ballard då hostellet ligger där ute. Gillar man att lyssna på musik så är det ett riktigt bra område, sköna pubbar, riktigt trevlig söndagsmarknad också. Tog Greyhound upp till Vancouver och det tog väl en 3h med bussen upp, tullen var inte så mycket.. dom bara frågade en himla massa =)

Lite strax söder om Seattle hittar man Olympia och Portland. Både verkar vara himla trevliga städer men såg inte så mycket, lyckades träffa ett himla skönt gäng inne i en lokal pubb (westside) i (tror jag) norra delen av stan. Vi var typ kändisar där inne efter en kvälls partajjande Open Mic på måndagar var det då. Låg i närheten av ett hostel som heter Chez Cascadia där dom har viltgående höns och fin hippiestämning överlag.
Portland så heter ett område Hawthorne (en ganska lång gata) som har massa sköna pubbar runt 20e och hawthorne. Second hand affärer och sånt finns mer uppåt där hostellet är eller typ 31a gatan.

Mellan Portland och Frisco såg vi inget då vi flög därimellan. Trän finns det dock i mängder, pratade med en hippietjej som har bott i träden lite söder om Portland och lyckats få trädhuggarföretaget efter 3 år att inte hugga ner dom. Red wood heter träden vill jag minnas.

Frisco: vill ni se Alcatraz så kan det vara läge att boka i förväg då iaf på helgerna kan det vara fullbokat. Men glöm inte att spontanitet gör hela roadtrippen Snöa in sig på ett ställe och utforska det rejält bara för att man känner det är så mycket mer värt än att ta "kolla in kändisarnas hus busstur" i LA. The Heights är värt att se, kolla in Golden Gate parken också, med lite flyt så är det någon slags aktivitet/festival när ni är där. Vi lyckades pricka in Earth Day och en gratiskonsert =)

Mitt imellan Frisco och LA så ligger ett ställe som heter San Luis Obispo, vill man ut och hika så är det nog en bättre utgångspunkt om man åker norrut då det inte är så mycket coolt att se söder om San Luis Obispo. Frågade en av värdarna där och de hade lite svårt att komma på något men det fanns 1-2 ställen som kanske kan vara värda att se. Så norr om San Luis är tipset. Finns ställen att bo på, Hearst Castle ska visst vara fint och intressant om man gillar filmer.

LA, såg inte så mycket förrutom Santa Monica, Venice Beach och Universal Studios. Beachen var hur skön somhelst men det lär vara asvarmt där när ni är där så gillar ni mer city-life så kan hostel inne i stan och sen ta bilen ut istället för en dag på beachen om ni känner för det. Finns ett hostel två gator från stranden och det är hyfsat billigt, asbra frulle och så länge fläkten fungerar på rummet så är det ok. Vi var där i början av maj och om fläkten/ac:n inte funkade så var det ganska svårt att sova även fast man låg typ utan kläder. Universal Studios var lite fjantigt, lite bergodalbanor som skulle kännas som att man var inne i filmerna. Men sen fanns det ett kwik-e-mart därinne och en skön special effects visning, och med lite flyt kan man få krama Svampbob! Gillar ni sport så finns det ett skönt recreation-område i Venice Beach, med paddle tennis banor. Man kan åka dit och hyra rakets och spela mot vemsomhelst, slapp stämning.