Hitta diskussioner med liknande innehåll

Kina, Sichuan

#1 2008-07-16, 22:29
Belenus
Är det någon som har någon erfarenhet av Sichuan, då främst dess huvudstad Chengdu? Om ja, är dessa positiva? Berätta lite!
#2 2008-07-27, 14:59
möbök
Helschysst stad. Väldigt stor men ännu inte så överfylld med västerlänningar. Grannt uteliv. Billigare än Beijing/Shanghai. Riktigt schyssta ställen att besöka i Sichuan finns det med, zhu hai, le shan, emei shan, jiu zhai gou. Osv etc.

Ett bra val om man vill flytta till Kina för jobb eller studier helt enkelt!
#3 2008-07-30, 21:04
Lånar tråden lite...
Någon som har erfarenheter från Wuhan?
Hur det är att bo där osv..
Var kan man finna lägenheter till uthyrning?
Har tänkt att åka dit i början av nästa år och kolla hur det är inför en eventuell flytt dit.
Kan man äga hus i Kina och hur vanligt är det med eget hus i Kina?
Tacksam för alla råd och svar som kan ges...
#4 2008-07-31, 22:09
Metaxa
Förorenad, tråkig stad med en massa gulliga pandor kan man nog sammanfatta staden med. I o m att Chengdu ligger omgärdat av ett bergspass stannar smoggen där, konstant dimma.

Av någon anledning var Chengdu också den svåraste staden i Kina att få tag i en Taxi i. Ännu konstigare var att det inte gjorde en taxiresa dyrare, tvärtom var det om möjligt ännu billigare än i t ex Beijing eller Xian.

Åker du dit så skippa deras Zoo, fan deprimerande att se hur djurden mår. Världens största pandacenter är dock något som jag varmt rekomenderar. Lite kuriosa om Chengdu är att det första man lägger märke till på en karta över staden, är en gigantisk jävla staty över Mao i stadens centrum. En stor staty av Mao i Kina är STOR.
#5 2008-08-01, 17:11
Katcha
Ursprungligen postat av aries69
Lånar tråden lite...
Någon som har erfarenheter från Wuhan?
Hur det är att bo där osv..
Var kan man finna lägenheter till uthyrning?
Har tänkt att åka dit i början av nästa år och kolla hur det är inför en eventuell flytt dit.
Kan man äga hus i Kina och hur vanligt är det med eget hus i Kina?
Tacksam för alla råd och svar som kan ges...

Vet bar att folk från Hubei provinsen säger att Wuhan har en vecka "höst" och en vecka "vår", dvs svin kallt på vintern och tok varmt på sommaren.

Man kan köpa lägenhet/hus i Kina som utlänning (tja eller ingen i Kina äger egentligen husen)men man köper lägenheten för att få "hyra" den av staten de kommande 70åren (?) lite osäker på om det var exakt 70 dock..
#6 2008-08-02, 23:33
nordic_girl
Det ända som är värt att göra i chengdu är att åka till panda centert. Men skall man shopa och sådant är det världe löst funkar väl om man ha samma stolekar i kläder och skor som en 10 åring:| var där förra året och såg dam vm i fotboll det var ett triskt ställe åk inte dit om du skall turusta. men vill du bara se kina utan en massa turisist skit så åk dit finns mycket att se. Skulle jag åka dit igen så blir det nog bara en snabb resa igenom missade några saker.
#7 2008-08-26, 22:01
Belenus
Jag hade glömt den här tråden. Haha.
Tack för alla svar!
Några särskilda platser i Sichuan-provinsen ni kan rekommendera?
... Tiger Lake, kanske?
#8 2008-08-31, 05:14
Nanoq
Ät mycket mat! Sichuanköket är fantastiskt, bland de bästa på jorden tycker jag. Chengdu är väl inte Kinas roligaste stad, men det finns mycket vackert och kulturellt intressant att se i mer lantliga delar av provinsen.

Tyvärr vad det flera år sedan jag var där så jag minns inte exakt vart jag var (kinesiska ortsnamn är inte min starka sida) men jag minns att Jiuzhaigou och däromkring var väldigt fint och intressant, och att jag var i något vackert bergområde också. Inte till så mycket hjälp. Du kan ju titta på den här websiten:
http://www.travelchinaguide.com/cityguides/sichuan/
#9 2008-08-31, 15:15
Belenus
Tack för infon, Nanog; jag får checka siten du tipsar om!
Tydligen är det Leshan, 乐山, jag ska till. Är det något ni är bekanta med?
#10 2008-08-31, 19:35
Belenus
Just det, ja!
Jag var inne på kinesiska ambassaden i Stockholms hemsida för lite information angående visum. De säger att "hotellvoucher" för första natten i Kina krävs för att man ska få sitt visum beviljat. Hur införskaffar jag detta?
Saker är den att människan jag åker till Sichuan för att träffa ska fixa hotell till mig. Inte på elektronisk väg, liksom...
Hur ska jag göra? Jag hoppas någon vet hur sånt här fungerar, för jag känner mig helt bortkommen i ämnet.
#11 2008-09-05, 08:55
möbök
Ursprungligen postat av Belenus
Tack för infon, Nanog; jag får checka siten du tipsar om!
Tydligen är det Leshan, 乐山, jag ska till. Är det något ni är bekanta med?

乐山 har bara en crazy stor buddahstaty uthuggen ur en bergsvägg, iof ganska ösigt men tråkigt att åka dit under turistruschen... stå i kö och djävelskap.

Men kolla in Emei shan och Zhu hai! Schysstaste ställena jag åkt till här i chengdu med omnejd. Var i Zhu hai (bambuskogen) i början av Januari i år. Inte en enda turist förutom jag och min flickvän. Riktigt flashigt.
#12 2008-09-08, 18:00
Belenus
Tack för svaret, möbök!

Jag måste fråga er: Har ni hört någonting om att en ny jordbävning kan komma att drabba Sichuan?!