Hitta diskussioner med liknande innehåll

Visum/eTA Kanada (Mod)

#145 2019-05-19, 13:54
mr.xduba
Ursprungligen postat av tagefinkel
Hej har lite frågor!

Planen är att försöka få arbetsvisum i Kanada nästa år. Har förstått allting med att man måste ansöka om att få ansöka, sen börjar allt med biotopsi, läkar undersökning + alla andra dokument. Har inget problem med att fatta det.

Min plan är att resa runt i världen innan jag kommer till Kanada. Enligt hemsidan måste man redovisa vilka länder man besökt tidigare + eventuellt straffregister från olika länder som är listade.

Nu till frågan, någon som rest runt i t.ex Sydamerika några månader innan de fått visum till Kanada? Hur gick det till? Sökte du utanför Sverige och hur svårt var det att få tag på alla dokument etc?

Ot. Känns dumt att söka nu, och få det godkänt nu. Då jag ej har någon plan vilka länder i världen jag kommer att besöka. Vill inte anlända till Kanada och därmed få problem, de kommer ju se stämplarna i mitt pass, men stämmer ej överens vad jag skrivit i ansökan.

Tacksam för svar


Hallå!Först är det som du säger, du ansöker om att få hamna i en pool, sedan gör du själva ansökan. Det tar någon månad från att du börjar till du har ditt visum i handen. Allt är relativt enkelt om du söker ett Working holiday visa.

Straffregister lämnar du när du söker ditt visa och enbart från länder som du varit i sex månader eller längre dom senaste tio åren. Så har du inte bott någon annanstans än i Sverige dom senaste tio åren eller planerar att vara i ett land längre än sex månader innan dom kommer till Kanada är det alltså bara Sverige du behöver ett utdrag från belastningsregistret.

Är din tanke att semestra eller arbeta när du väl kommer till Kanada?