Hitta diskussioner med liknande innehåll

Visum/eTA Kanada (Mod)

#25 2009-09-12, 22:50
Har rest som turist rätt mycket till främst USA men även Kanada en gång och jag har aldrig behövt visa hur mycket pengar jag har med mig eller en utskrift på en elektronisk biljett under de senaste åren (det var så i början efter 11/9 men nu är allt elektroniskt och det kan bli ett problem för er.

Om flygbolagen lämnar över elektroniskt biljettinformation och ser att du är där i X antal månader och då kanske immigrationsmyndigheterna börjar undra. Här finns lite information: http://www.cbsa-asfc.gc.ca/security-securite/api_ipv-eng.html
#26 2009-09-13, 19:59
MrWright
Kan nog stämma det med 2500CAD, har för mig jag läste det nånstans, men kommer ej igåg sidan mer..det var prat om ca 15-16000sek där.

Ursprungligen postat av Spyrran
MrWright:

Det enda som jag har hört är att man måste ha en vissa summa pengar (Ha tillgång till minst 2500 CAD vid inresan) när det handlar om Work and Travel i just Kanada. När det gäller arbetsvisum samt studentvisum så har jag ingen aning.

Ska man besöka landet, så verkar följande gälla:

You must have enough money for your stay. The amount of money you will need can vary with the circumstances of the visit, how long you will stay and whether you will stay in a hotel or with friends or relatives. For more information, ask the Canadian visa office in your country or region.

Jag har hört att man helst ska ta med sig ett kontoutdrag samt ett papper som visar vad den svenskan kronan är är värd i kanadensiska dollar (det räcker med att använda en valutaomvandlare på internet tydligen, och skriva ut därifrån). Men jag vet inte om det stämmer.

För övrigt, jag är fortfarande intresserad av hur stränga kontrollerna är när man ska igenom passkontrollen och få stämpeln i sitt pass. Kontrollerar de flygbiljetterna och annat nogrant, och kör med korsförhör?
#27 2009-09-13, 20:07
Skiftnyckel
Ursprungligen postat av Spyrran


För övrigt, jag är fortfarande intresserad av hur stränga kontrollerna är när man ska igenom passkontrollen och få stämpeln i sitt pass. Kontrollerar de flygbiljetterna och annat nogrant, och kör med korsförhör?

Jag har varit där tre gånger, både före och efter 11 september 2001 men inte märkt något särskilt, ungefär som att resa in i valfritt annat civiliserat land.
#28 2010-08-08, 16:57
Schnuff
Behöver man om man ska dit under 5-6 månader och åka skidor under säsongen samt skaffa sig ett jobb där under tiden?
Får alla detta bara man ansöker? Om inte vad krävs?
Var/hur ansöker man?
#29 2010-08-09, 10:51
DaLorD
Jag åkte in i Canada med bil från USA(NY).. Det var lite krångligt i Tullen när man bara dök upp mitt i natten från USA och dessutom var svensk.. Men efter nån timme eller så kom vi igenom.. Polaren blev nästan nekad för att han hade använt sitt pass som anteckningsblock på nån sida..

När vi åkte andra hållet in i USA igen var det inget problem alls.. typ 5 minuter..
#30 2010-10-01, 10:36
Linola
På hemsidan skriver dom att dom accepterar "bank check / bank draft". Är det bara bankcheck som fungerar eller betyder "bank draft" att man också accepterar bankväxel?

http://www.canadainternational.gc.ca/united_kingdom-royaume_uni/visas/fe...

Jag var hos min bank för att försöka fixa en bankcheck men det var en sak vi inte förstod. Man skriver att man INTE accepterar: "Canadian dollar drafts where the “clearing bank” is not in Canada (check with your bank if you are unsure)"
Innan den meningen skrev man att det på checken måste stå "The name of the Canadian bank that will pay the Receiver General for Canada will be written on the cheque.".

Vad betyder det? Det låter inte som att en vanlig internationell bankcheck räcker utan att pengarna måste vara kopplade till någon bank i Kanada.

En sak till. Jag kommer söka om ett 5-årigt visum men mitt pass går ut innan dess (även om jag skulle förlänga så håller de bara i 5 år och går därför ut innan jag kommer hem). Kommer det vara ett problem? Kommer dom bara bevilja mig ett visum så länge som passet håller så att jag måste ansöka på nytt sen igen?
#31 2010-10-03, 13:09
Linola
Om jag ändrar frågeställningen lite då. Ni som har skaffat visum via "The Canadian High Commission" i London, skickade ni med en vanlig internationell bankcheck?
#32 2010-10-04, 15:29
micke_ca
Jag tror att internationell check/money order utstalld till Receiver General ska vara tillrackligt. Pa checken star da oftast namnet pa Kanadensiska banken som skoter betalningen i Kanada (at den svenska banken). Exempelvis vet jag att pa Swedbanks int'l check (for ett par ar sedan) stod Bank of Nova Scotia (som kanadensisk bank) nar jag skaffade en check som skulle skickas.

For ovrigt kanske Kanadensiska amb. i Sthlm kan hjalpa dig, aven om de inte handlagger immigrations/visum fragor i regel.
#33 2010-10-04, 21:43
Linola
Tack för svaret!

Jag hade tänkt stanna där och plugga i 5 år, men nu är det så att mitt pass går ut om 2-3 år. Kan detta vara ett problem eller kommer jag bara få ett visum under 2-3 år som måste förlängas sedan? Egentligen har jag svårt att se vad jag kan göra åt saken. Ett pass är bara giltigt i 5 år och även om jag skulle förlänga det nu kommer passet sluta att gälla medan jag fortfarande är i Kanada.
#34 2010-10-05, 01:55
micke_ca
Jag tror att det ska fungera bra...du far nog bara se till att behalla ditt pass aven nar det gatt ut. For du lar nog aven fa nagot slags immigrationspapper/form utover visumklisterlappen i passet. For att vara saker dock, kan du nog kontakta Kan. amb. i Sthlm. Dom borde nog kunna svara pa detta.
Lycka till och tveka inte att fraga om det ar ngt mer du undrar over.
#35 2010-10-19, 09:37
Linola
En dum fråga nu då... Man vill att jag skickar med "original passport". Betyder det att jag ska skicka med själva passet?
#36 2010-10-22, 06:51
micke_ca
Jag antar att det ar High Commission i London som vill att du skickar ditt pass. De betyder iaf att du ska gora det....for de ska nog antagligen klistra viseringslappen i ditt pass. Det innebar nog att du far vara utan ditt pass i nagra fa (1-2 veckor) och aterfar det som rekommenderat brev med visum i och andra tillstandspapper. Grattis till att du natt detta stadet!