Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hong Kong, Taiwan och China

#1 2009-02-02, 18:46
simba_rock
Åker till Hong Kong den 13/3. Är där till den 19/3 för att därefter åka till Taiwan. Den 26/3 åker vi till Beijing och sen åker vi hem via Hong Kong den 9/4.Hong Kong känns som vi har grepp på. Taiwan har vi en son som bor på så de två första veckorna känns bra. Vi har dock problem med de sista två veckorna. Vi vet inte vad vi skall göra.

Vi är ett par i +55 åldern. Tycker människor och miljö är viktigare än minnesmärken och historia(även om vissa saker måste ses).

Vi tänker vara några dagar i Beijing, men sedan är vi osäkra.
Alt 1) Shanghai. Vi tror det är en modern stad som är ganska västerländsk ??
Alt 2) Åka ned mot floderna för att åka båt på floderna ?
Alt 3) Åka mot Hong Kong och stanna i några mindre städer på vägen ?
Alt 4)
Alt 5)

Hjälp oss !
Vi läser böcker om China vilket gör oss mer förvirrade med allt som skall ses. Förslag ??
#2 2009-02-03, 08:13
apgujeong
Peking klarar ni av på ett par dagar om minnesmärken och historiska platser inte är prio ett.

Shanghai är mycket riktigt en, till vissa delar i alla fall, modern och "västerländsk" stad. Jag tycker bättre om Shanghai än Peking om ni är ute efter en storstadsupplevelse.

Annars tror jag att det kan vara på sin plats att försöka hitta några guidade turer. Det finns som sagt enormt mycket att se och göra, och det är inte helt lätt att ta sig runt på egen hand. Det finns säkert turer på en eller flera dagar som utgår från Shanghai till olika ställen.

Mina föräldrar spenderade två veckor i Kina med en guidad tur som utgick ifrån Sverige, och hade en riktlgt lyckad resa.
#3 2009-02-03, 09:38
sassafras
Jag brukar personligen alltid rekommendera minst 3-4 heldagar i Beijing. Storleken på staden och avstånden mellan sightseeingdestinationerna gör detta nödvändigt. Sen vill man ju inte gärna stressa på resan?

Shanghai klarar ni på ett par dagar. När ni sett Bund, skyskraporna och strosat omkring lite i French concession är ni i princip klara. Annars handlar SH mest om shopping och nattliv.

Sen tror jag nog att Yangshuo (Guilin) i Guangxi skulle passa er rätt bra, sköna naturupplevelser i väldigt avslappnad miljö även om man måste ha klart för sig att man knappast kommer att vara de enda turisterna där.

Båtkryssningen på Yangtze hade jag skippat men det är en smaksak.
#4 2009-02-03, 21:13
simba_rock
Sitter just nu och läserom en flodresa från Guilin till Yangshou. När man läser så låter det turistigt, men jag vet inte vad turistigt betyder i Kina ? Gillar naturuppleverlser normalt liv etc
#5 2009-02-03, 22:01
sassafras
ja, egentligen behöver man inte göra den båtresan heller. visst är det fint men när man suttit på båten en timme börjar det klia i kroppen. det blir inte bättre av att det kostar extremt mycket heller...

nej, åk direkt ner till Yangshuo från Guilin med buss eller taxi. Hyr ett rum på något mysigt ho(s)tel och utforska landsbygden på egen hand med cykel (som alla andra). undvik helger, då kinesiska turister invaderar stan i tusental och förstör den annars lugna stämningen.

trots att det är något av en turistfälla är det värt det.
#6 2009-02-04, 07:03
simba_rock
Jo det låter som min melodi att cykla på landsbygden och det är väl sant att när man suttit på båt i en timme räcker det. Tack för tipset. Fler bra förslag ?
#7 2009-02-05, 09:36
simba_rock
Läser vidare om Kina och där beskrivs ön Hainan som Kinas Hawaii. Har någon varit där som kan berätta? Kinas rika åker dit. Innebär det att det är mycket dyrare än övriga Kina ?
#8 2009-02-05, 18:12
Fickludd
Ursprungligen postat av simba_rock
Läser vidare om Kina och där beskrivs ön Hainan som Kinas Hawaii. Har någon varit där som kan berätta? Kinas rika åker dit. Innebär det att det är mycket dyrare än övriga Kina ?


Jag har varit på Hainan men inte på Hawaii så jag kan inte jämföra. Jag åkte dit från Beijing i en gruppresa som bestod av 15 kineser och så jag. Jag var där i februari och det var runt 20-25 plusgrader. (Två veckor tidigare var jag uppe i Harbin i Manchuriet och där var det minus 30!)

Jag var i Hainan under det kinesiska nyåret och det var en sensationell upplevelse med smällare och fyrverkerier nästan dygnet om. Marken var täckt av fyrvererirester. (Fyrverkerier är förbjudna i Beijing.)

Maten var billig och god och fisk och skaldjur dominerar på menyerna. En halv, skalad, ananas på en pinne kostade 50 öre.

Eftersom jag åkte på en gruppresa var dagarna planerade och det vi besökte måste ha varit ganska tråkigt för jag minns inte mycket av det. Vi besökte dock flera pärlindustrier och det var ganska intressant.

För de flesta i gruppen var det den första gången de såg havet. Vi var på en strand utanför Sanya i södra Hainan och den var helt okay men som vanligt var saker mycket dyrare för mig som långnäsa än för kineserna. En liten tur med motorbåt kostade 10 kronor för kineserna men av mig trodde de att de skulle få 100 kronor för en 10-minutersfärd.
#9 2009-02-06, 22:15
simba_rock
Fickludd Tack för infon. Funderar på att åka dit eftersom vädret i Beijing verkar vara samma som i Sverige dvs nära noll. Fler som har info ?