Hitta diskussioner med liknande innehåll

Backpacka i Afrika!

#49 2009-06-21, 16:01
armiwin
Ursprungligen postat av Nojlaget
Extrem hetta
Kulturshock
Stor risk för att bli blåst hela tiden
Många riktigt långa resor med tåg, buss och minibuss längs dammiga osäkra vägar.
Stor fara för rån/överfall i vissa områden. Jag tänker främst på gränsområdena i Kenya, Etiopien och Sudan.
Stor risk att du kommer vara sjuk delar av vistelsen.

Men det är nog jävligt sjysst också. Har själv bara varit i Östafrika men skulle gärna åka till flera platser i Afrika.


Ja, det är precis det jag förväntar mig. Men, det är bara att gilla läget eller inte åka alls.

Dock gränsområden, som du nämnde. Dem ser jag inte fram emot. De kan suga all energi ur en och att man inte känner sig så himla trygg. + alla dessa människor som klänger på en. Nä faan, ja skiter i det.

Nån som vill köpa en enkelbiljett till Afrika?
#50 2009-06-21, 16:41
dataSara
Men ska du hoppa av nu? Du behöver ju heller inte resa genom hela Afrika, ta din biljett, åk ner och ha upptäck området och åk sedan hem efter ett par veckor ifall du inte orkar med mer.
#51 2009-06-21, 20:29
armiwin
Ursprungligen postat av dataSara
Men ska du hoppa av nu? Du behöver ju heller inte resa genom hela Afrika, ta din biljett, åk ner och ha upptäck området och åk sedan hem efter ett par veckor ifall du inte orkar med mer.


Ursäkta om ironin var lite otydlig. Det e klart jag åker.
#52 2009-06-21, 23:21
fenomenal
När åker du?

Har du en fast resrutt eller hur ser det ut nu i dagsläget? Jag är mycket intresserad av Afrika så all info. du kan ge nu/framöver är väldigt tacksamt
#53 2009-06-22, 21:33
armiwin
Ursprungligen postat av fenomenal
När åker du?

Har du en fast resrutt eller hur ser det ut nu i dagsläget? Jag är mycket intresserad av Afrika så all info. du kan ge nu/framöver är väldigt tacksamtSeptember!

Den enda info jag har angående resrutt är dem två rutter jag fick rekommenderade tidigare i denna tråd. Tänkte utgå från nån av dom o sedan väl på plats, ev göra nån avstickare. Men det beror ju oxå på visum, konflikter o såna grejer.

Kan tillägga att jag tänkte ta mig över till kontinenten med båt snarare än flyg, av anledningen att man i regel har större chans att komma in i landet utan att de frågar efter utresebiljett om man tar landsvägen. Jag vill kunna resa så fritt som möjligt utan att vara låst vid en fast rutt.

Tyvärr vet jag inte så mycket mer just nu, men en bra idè är ju att köpa en Lonely travel.
#54 2009-08-12, 10:25
Acke123
Funderar på att dra iväg och boka en biljett till marocko nu till vinter, för visst är det varmt där då? Tänkte backpacka, antingen själv eller med en vän, beroende på hur sugen han är, det är svårare än man tror att hitta någon att resa med.

Hur gör man med alla visum? Hade varit skönt att bara glida runt med tåg i lite olika länder och uppleva allt däremellan.. Är det farligt att glida upp på något berg och sätta upp sitt tält? Bli rånad och dylikt förutsätter jag att man kan bli.