Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad uppleva i Saigon?

#1 2009-04-16, 23:31
submariner
hej,

funderar på att besöka Saigon under höstens resa till Thailand - frågan är vad man ska lägga tiden på där? självklart vill jag ägna minst en dag till att bara strosa runt, och även en dag till tunnlarna sedan Vietnamkriget. något mer jag börde uppleva - t.ex. Mekongfloden? går det smidigt att boka dagsresor på plats och vad kostar detta? övriga tips?
#2 2009-04-17, 10:08
htdg
Dagsresorna till Mekong-deltat är ganska värdelösa för det mesta. Du körs i en buss till floden, blir slussad till en liten båt, sen kör dom ut dig till en restaurang på en ö i floden där du får äta mat sen kör de dig till nån kokos-fabrik där de gör godis och grejer. Efter det får du äta färsk frukt till helt värdelös "gammaldags" musik och sen ror de dig på nån liten å tillbaka till den väntande båten. Nä, jag var på flera dagsturer under min 6-månaders resa och den till Mekongfloden var en av de sämre. Åk dit själv istället. Det går (lokal?)bussar och man kan säkert hyra sin egna båt på plats. Kolla runt på backpacker cafeer och guesthouses så är det säkert någon som vet.

Annars kan jag rekommendera en drink på taket till Rex Hotel. Mycket trevlig liten hotell-bar.

Bakom nationalmuseet, på gatan Nguyen Trung Truc (tror jag, det var några månader sen jag var där) finns det en underbar BBQ-restaurang i en trädgård. Rekommenderas varmt, deras kaffe är utsökt. En annan schysst restaurang är Lemongrass på Nguyen Hue, fast den är lite dyrare.

Gillar du shopping ska du bege dig till Ben Thanh, en marknad med massor av t-shirts, solglasögon, fake-klockor och mycket mycket annat.

Efter det kanske det är läge att gå till det gamla postkontoret och under Uncle Hos vaksamma ögon posta hem all skit som du har köpt. Ta med kamera.

Det är det som jag kommer på så här på rak arm. Det finns lite intressanta museum och många mysiga restauranger och cafeer så du ska nog inte ha några som helst problem att fördriva tiden. Njut av Saigon och se upp för mopederna.