Hitta diskussioner med liknande innehåll

Visum till Thailand

#13 2007-01-05, 18:55
Thamaray
Ursprungligen postat av contreras
Du kan väl förlänga på imigration, jag vill minnas att det kostar 1500 Baht.Sant,kostar 1900 bath nuförtiden
#14 2007-01-05, 19:07
Patriarch K
Måste man alltså ha visum i Thailand/Malaysia om man ska vara där runt en månad?
#15 2007-01-05, 19:15
Thamaray
Ursprungligen postat av Patriarch K
Måste man alltså ha visum i Thailand/Malaysia om man ska vara där runt en månad?Du får 30-dagars visum när du anländer thailand,läs tidigare inlägg.....
( du kan aldrig vistas i ett land utanför europa utan tillåtelse=visum ),det går ju att stanna efter att visumet gått ut men det kostar en slant....
#16 2007-04-08, 11:53
Moet
Tidigare har jag upplevt att många märkliga besluts fattas här men för en gångs skull har man tagit ett steg i rätt riktning. Vaddå? Jo, from imorgon kan man bara göra ett visarun om man kan visa upp en giltig biljett som visar att man ska lämna Thailand inom 30 dagar (e-ticket godkännes inte). Regeln har funnits länge men inte använts.

Saxat från immigration:

THE ALIENS ENTERING KINGDOM WITH NO VISA MUST PRESENT TICKET OR TRAVEL DOCUMENTS THAT HAVE BEEN PAID ALREADY OR CONFIRMED TO EXIT THE KIGNDOM AND MUST NOT EXCEED 30 DAYS UPON THE DATE OF ENTRANCE TO THE KINGDOM

En delförklaring är att man tröttnat på ständiga visarunners (som defacto inte är tursiter) samt backpackerpack i flipflops som inte spenderar pengar.

vad Thailand behöver och vill ha är charterfamiljer som spenderar pengar samt arbetskraft med specialistkompetens.


Vad göra som backpackerslusk? Man kan dra till Penang och söka enkelt TR ( dubbel utfärdas icke).

Ska någon göra ett run i morgon är ett stalltips Mae sod, där de verkar vara lite slöare efter vad jag hört från turister.

Saker ändras fort här. Ska försöka hålla er uppdaterade.
#17 2007-04-08, 12:04
PlayTheGame
Vad innebär detta i praktiken ?
Själv så anländer jag BKK den 9:e Juli och åker vidare till Vietnam dagen efter. Skall stanna där i 5 dagar och sedan tillbaka till BKK för att stanna i Thailand i ytterligare 3 veckor.
Blir detta några problem ??
#18 2007-04-08, 12:22
Moet
Nej

Du kan vara lugn. Vad man vill åt är de som "bor" här lång tid men gör visaruns en gång i månaden. Man införde då att man bara kan vara i thailand 90 dagar av 180 möjliga dvs 3 visaruns(utan visa). Märk att VOA (Visa on arrival ) är inte samma det svenskar får. De får extemsion from visa 30 days. VOA är det visa nationaliteter måste söka när de kommer till suvannapoom.

Ni som eventuellt skrattat åt den svenska modellen där man tillstätter grupper för att utreda allt. Här ser ni motsatsen: man inför regler, funkar dom ok. funkar der inte, kommer nya regler. Tillslut var ingen vad som gäller.
#19 2007-04-08, 15:47
PlayTheGame
Tack för svaret !
#20 2007-04-11, 10:35
Kontrakt
När det ändå finns en visumtråd uppe kanske man kan fråga här:

Går det att få transitvisum även om man inte har en utresebiljett? Har hittat billiga enkelbiljetter till Bangkok och tänkte ta landvägen ut. Hinner inte skaffa ett visum den vanliga vägen och det vore ju inge kul att sitta fast på flygplatsen. Det verkar stå att man måste ha utresebiljett för att få transitvisum, men en kvinna på konsulatet sa att det skulle gå bra, men att flygbolaget skulle kunna bråka.

Någon som vet?

EDIT:

Det verkar inte stå, det står att man inte kan få. Vilket trådskaparen påpekar. Frågan var alltså egentligen, varför säger kvinnan på konsulatet annorlunda?
#21 2007-04-12, 07:16
Moet
Alla konsulat verkar tillämmpa egna regler och kan "tycka lite olika" t ex kan man inte inte få ett 1år multi entry visum utfärdat i Sverige om man inte är gift med en person med thailändskt medborgarskap.

Samma visum utfärdas på några minuter på konsulatet i Hull (England) om du uppger att du ska "besöka vänner".

Jag vet faktiskt inte om du kan få problem, risken finns. En billig lösning skulle kunna vara boka en lowfairbiljett ut med t ex airasia.com, kostar istortsett ingenting. Sen att immagration skrev i sitt memorandum att e-biljett inte godkänns skulle jag inte bry mig så mycket om då nästan alla bolag har det numera.
#22 2007-04-12, 20:29
Kontrakt
Får se hur det går.. Har köpt biljetten nu och har inget visum, men jag funderar här, vad jag kommit fram till är att kravet om utresebiljett gäller för
att kunna få visa on arrival. Medans det jag ska åt är att vi svenskar kan resa utan visum i trettio dagar. Ska nog gå bra.
#23 2007-04-13, 06:09
Ursprungligen postat av Kontrakt
Får se hur det går.. Har köpt biljetten nu och har inget visum, men jag funderar här, vad jag kommit fram till är att kravet om utresebiljett gäller för
att kunna få visa on arrival. Medans det jag ska åt är att vi svenskar kan resa utan visum i trettio dagar. Ska nog gå bra.

Ring och lyssna med flygbolaget om vilka regler just dom tillämpar.
Jag hör nya saker varje dag här nere om folk som fått problem med de nya reglerna, samt folk som inte fått det. Jag gjorde själv en visarun för en vecka sedan och såg inga lappar om några nya bestämmelser. Men å andra sidan så har jag ett riktigt visum och då är det inga problem.
Men för vissa är det en jäkla procedur att komma in och ut ur landet.
http://www.thaivisa.com/forum/index.php?showtopic=115598
#24 2007-04-13, 08:16
Ursprungligen postat av Pascal
[..]

Hittade en bättre länk där det också förklaras på vilka gränsstationer de "nya" reglerna tillämpas. http://www.thaivisa.com/forum/index.php?showtopic=114167

Tänk även på att man i vissa fall måste kunna visa upp 10.000 baht i kontanter också. Men klär man sig snyggt och uppträder korrekt så brukar man inte bli tillfrågad.