Hitta diskussioner med liknande innehåll

New York eller Hong Kong i augusti?

#1 2009-07-17, 10:10
skrilla
Funderar på att dra iväg 7-10 dagar med tjejen i augusti och velar som rubriken skvallrar om mellan dessa två metropoler.

Någon som vart på båda ställena och kan komma med ett utlåtande?
#2 2009-07-17, 10:35
lahaff
Jag gillar Hong Kong mer. Båda städerna är väldigt lika varandra
när det kommer till Skyskrapor och urban puls men det är mer kulturkrock
i HK vilket jag tycker är en fördel. När du är där så länge ges det ju även
tid att göra någon utflykt in i södra Kina vilket kan vara mycket spännande.
#3 2009-07-17, 10:53
swebilbo
Kan inte annat än att hålla med. Vill du ha lite mera kontrast är Honkers definitivt ett bättre allternativ.
#4 2009-07-17, 11:38
skrilla
Tack för det! Vad är det för sydkinesiska utflykter ni har i åtanke? Krävs det visum och sånt krångel i dessa fall så vet jag inte riktigt..
#5 2009-07-17, 11:49
Ursprungligen postat av skrilla
Tack för det! Vad är det för sydkinesiska utflykter ni har i åtanke? Krävs det visum och sånt krångel i dessa fall så vet jag inte riktigt..Om du ska besöka Kina så krävs mycket riktigt visum, det gäller dock inte Hong Kong
#6 2009-07-17, 12:58
skrilla
Ursprungligen postat av LikeAGlove
Om du ska besöka Kina så krävs mycket riktigt visum, det gäller dock inte Hong Kong


Nu blev jag ju lite sugen ändå. Hur krånligt är det att skaffa sig ett visum till Kina, kan det kanske rentutav göras på plats i HK? Vad kan jag förvänta mig av en dagstur till någon närliggande större stad bortsett från lite konstigare mat och sämre engelskaförståelse?

Nån som har ett skönt hotelltips för övrigt, jag har spanat in Langham Place, det verkar rätt nice - men utbudet verkar vara gigantiskt, så sitter du och trycker på en pärla så hojta till!
#7 2009-07-18, 01:35
lahaff
Visum fixas lätt om du bor i Stockholm eller Göteborg, gå bara ditt och droppa av passet, sen går du tillbaks några dagar senare och hämtar det.
Bor du inte i de städerna så går det säkert att sköta per post.
Att fixa visum i Hong Kong går säkert, vet i alla fall att man kan skaffa endagsvisa för bara staden Shenzhen som ligger vid gränsen.

Nu vet inte jag så mycket om vilka utflykter man bör göra. Shenzhen kan man åka till över en förmiddag och shoppa i köpcentret precis vid gränsen. Ganska billigt men jäkligt hysteriskt.

Guangzhou är två timmar tåg in i landet. Här är det kulturkrock deluxe som gäller. En stad som många inte alls tycker om men personligen gillar jag den. Allt är billigt, och allt är annorlunda.

Sen finns ju Macao på andra sidan sundet från Hong Kong, som man inte behöver visum till. Går ju alltid an att spela bort massa pengar på casino.

Men det måste finnas andra, mer spännande utflykter man kan göra, men jag känner tyvärr inte till så mycket om området.
#8 2009-07-19, 02:22
midnighttrain
skulle nog säga hong kong. mycket att göra och trevlig stad överhuvudtaget. dock är boende dyrt i bägge städer. vill man inte bo riktigt risigt i hong kong så får man hosta upp rejält.
#9 2009-07-19, 15:58
Axell
Jag har inte besökt Hong Kong men NYC har jag däremot besökt. Jag kan ju säga såhär att om du drar till NYC med tjejen kommer du inte få det tråkigt iallafall.

Prisskillnaderna mellan dessa städer har jag ingen aning om men New York är dyrt om man jämför med övriga USA. Kina ska ju i regel vara billigt men Hong Kong är ju ett eget land så jag har ingen aning hur det ligger till där.