Lite frågor kring att flyga med SAS inom Europa.

#1 2009-08-31, 15:01
Om man reser med SAS inom Europa, är det då dumt att se till att man är på flygplatsen 75 minuter innan avgång? För tar jag flygbuss (vilket jag förmodligen gör, så är jag vid flygplatsen 75 minuter före avgång. Men det bör väl räcka? Jag brukar normalt se till att jag är där minst 2 timmar före avgång. Men vet inte hur det är om man drar till Landvetter 75 minuter innan avgång.

Jag tycker bara att det är rätt ont om tid, och är rädd för att inte hinna checka in och lämna in bagaget.

För att kopiera från SAS hemsida:

Var ute i god tid. Det är vårt bästa tips! För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi dig att vara på flygplatsen senast 1 till 1,5 timme innan ditt flyg avgår. Detta för att kunna vara i gaten senast 20 minuter före avgång då ombordstigningen börjar. För resa utanför Europa gäller senast 40 minuter. För att vara säker på att hinna med ditt flyg ska du ha checkat in och vara vid gaten senast 20 minuter före avgång.


En sista fråga:

Om jag nu ska resa med SAS och ska resa från A till C, med byte i B.
Då flyger jag med SAS hela tiden, på båda sträckorna (dvs först från A till B, sedan från B till C). Behöver man checka då in sitt bagage igen? Eller räcker det med att jag får till säkerhetskontrollen och checkar in mig själv och handbagaget på flygplats B?
#2 2009-08-31, 15:55
Provokatör
Det räcker om du checkar in ditt bagage 30 minuter före avgångstiden, då lastar dom ombord din väska och åker inte utan att du är ombord alternativt att allt bagage lastas av och alla får peka ut sin väska och din skjuter dom sönder. Mao så kan du dra benen efter dig till gaten om bara bagaget är incheckat.

Normalt så checkar du in ditt bagage för hela sträckan A-B-C.