2008-06-18, 09:33
bjoho
Ursprungligen postat av happyjoy
Bumpar

Ska åka dit med familjen i november och undrar om någon varit där denna tid på året och kan berätta om vädret?

Hur är prisnivåerna på restaurangerna? Har all inclusive men man måste ju ut på stan och käka också...

Spriten, hur är utbudet på den? Har förstått att man måste handla på sig inom 48 timmar efter ankomst men var handlar man och till vilka priser?


Väder: Sol, det är alltid sol. Temperatur runt 25 i skuggan mitt på dagen, kan bli kyligt på nätterna.

Priser: El-Gouna är dyrare än både Sharm och Hurgada men inte men inte så att det märks. En bra middag för två, dricka, två-tre rätter och så på ett bra ställe går på ett par hundralappar. En heldags dykning för en person går lös på ungefär 600 för en person (billigare om man köper paket).

Sprit: Importerad sprit finns att köpa i taxfree butiker, detta måste göras inom 48 timmar från ankomst, priserna är som taxfree brukar vara. De stora importmärkenas priser är sig rätt lika världen över. Det finns också lokal sprit att köpa, kända märken som "Jonny Walker", "Absolut Wodka", "Jim Beem" etc (nej, jag stavade inte fel) smakar som man kan förvänta sig. Öl och vin serveras på nästan alla barer och resturanger. Det lokala ölet är Sakara, fungerar i värmen. Det vanligaste vinet heter Obelisk, den vita är drickbar kall, undvik det röda.

Det jag brukar göra är att köpa en flaska eller två med Smirnoff eller så på planet och slänga in i minibaren, juice eller annat groggvirke finns att köpa för den som inte gillar ren vodka.