2008-06-20, 23:03
unaplaza
Ursprungligen postat av Fangor
Lånar tråden lite :=)
Har mina funderingar på att åka till Buenos Aires till hösten och plugga lite spanska.
Är det någon som har koll på hur mycket mat och så kostar på ett ungefär?

Jag ska också antagligen åka till BsAs i oktober/november för att plugga spanska där i några månader. Universidad de Buenos Aires har intensivkurser i spanska för utlänningar och då det är ett erkännt och bra universitet skulle jag rekommendera det, kurserna är billiga också.
Mat är väldigt billigt i Argentina, när jag var där för några år sedan kunde man äta hur mycket man ville på en bra restaurang för sisådär 30kr ungefär och jag tror inte det har ändrat sig så mycket. Om du äter ute på restaurang varje dag kan du nog klara dig på runt 50kr per dag. Lagar du själv blir det inte många kronor kan jag lova.

Hur hade du tänkt lösa det med boende? se till att du bor i bra områden, det kan vara ganska viktigt då en del områden har mycket kriminalitet. Jag skulle rekommendera de norra delarna av Buenos Aires, Belgrano, Recoleta och Palermo är bra områden, Puerto Madero är väldigt flott men också väldigt dyrt. Själv hade jag tänkt hyra en inredd lägenhet, kostar runt 500 USD i månaden för en etta. Det finns även youth hostels/studentbostäder där man kan bo väldigt billigt.

Droger är inga problem att få tag på i Argentina, det är inte heller så svårt att muta sig ur situationer om man får problem med polisen.

Tjejerna är top notch, bättre får man inte. Man slipper också packet från de övriga delarna av Sydamerika, det är mycket mer stil och klass på tjejerna från Argentina och Uruguay.

Utelivet är också väldigt bra, inte så konstigt på en stad med 11 miljoner invånare. Min kusin berättade att när hon och hennes kompisar gick ut brukade de gå på barer där drickan är gratis, man betalar bara inträde.

Det bästa med Argentina är för övrigt folket! Alla är öppna och trevliga, man känner sig alltid välkommen. Man brukar säga att Buenos Aires är Sydamerikas Paris och det tror jag de flesta som har varit där håller med om.

För övrigt så är det Argentinas nationaldag idag, La día de la bandera.