2008-11-18, 12:13
Spliffward
Ursprungligen postat av Diktatur
Jordnötter har jag endast stött på en gång, det är förmodligen vanligare i de södra delarna av Asien.

Angående skaldjur så är det en definationsfråga. På svenska så är skaldjur vad det låter som, men på engelska så behöver "shellfish" inte innebära att till exempel krabbor räknas dit, och den japanska definationen av ordet kan vara ganska otydlig också.

Du kan alltid hålla ögonen öppna för de vanligaste (enligt mig):

蝦(えび, ebi) - räka, kräfta, hummer
烏賊 (いか, ika) - tvågälade bläckfiskar
章魚 (たこ, tako) - åttaarmade

Kan vara min dåliga matkänsla, men ibland kan det vara svårt att se vad det egentligen är man äter.


Tack så mycket för svaret!
Ifall man endast äter på hotellet, kan det kontrolleras bra då tror du?

Akut sjukvård i Japan har jag heller ingen vidare koll på..