2008-12-21, 20:34
Aquabot
Ursprungligen postat av alver
Jag skulle säga att det är helt nödvändigt, man får ut så mycket mer av det. Det går en backpackerbuss från väst till öst längst kusten och det funkar väl men vill du ut på aktiviteter, safari, nationalparker, titta på valar eller vad som helst så behövs en bil. Många ställen kan hämta dig mot en upphämtningsavgift, men då kan man lika gärna hyra bil.

"Backpackerbussen" körs av företaget Bazbus och går från Jo'burg ner till Durban och därifrån längs kusten till Kapstaden, och självklart åt andra hållet också. Jag åkte med den först till Swaziland när jag skulle till Mozambique från Durban och sedan från Swaziland till Kapstaden. Helt underbart måste jag säga, träffade många sköna människor på de där resorna som jag fortfarande har kontakt med och med busschaufförer som hjälper en gömma gräs från polisen så kan man ju inte klaga på servicenivån heller.

http://www.bazbus.co.za/

Intressant historia, även om jag tyckte du missade en del "måsten", Tafelberg ska man vandra upp på och shoppingen, krogarna och klubbarna på Long Street är riktigt bra. Men men, man hinner ju inte med allt, själv missade jag Bo-Kaap trots att jag bodde några minuters promenad ifrån det... Men det får bli nästa gång, för att jag kommer åka dit igen är ett som är säkert.