2009-01-03, 00:27
KG_
Ursprungligen postat av Loquor

Fråga 1:

Jag åt en gång på Subways och det var nog inte mycket billigare än i Sverige. Sushin vi åt var däremot inte dyr. Det du bör prova på är blinier som nämnts, chebureki, pirozhki, kött och potatis och grönsaker tillagat i ett porslinskärl, borshch, okroshka med mera.

Ursprungligen postat av Loquor

Fråga 2:

Jag hyrde vad som skulle vara en lägenhet men som visade sig vara ett rum. Jag kommer ihåg ungefär var lägenheten låg (på en tvärgata till vänster nästan i slutet av Nevskij Prospekt åt Nevahållet till) och kontoret där vi hämtade betalade men kan inte komma ihåg vad företaget heter. Iaf så är det en bra variant, att hyra en lägenhet. Räkna med en tusenlapp eller mer per dag, med tanke på att ni är några stycken blir det inte dyrt. Då lär dessutom ingen i receptionen stoppa eventuellt sällskap om det så skulle vara en hora.

Ursprungligen postat av Loquor

Fråga 3:

Att säga att du är dansk har ingen fördel jämfört med svensk, det är vilket som för en ryss. Att vara europe och speciellt nordeurope är väl lite exotiskt så det är knappast någon nackdel. Det som kan vara svårt bland tjejerna är att hitta någon som kan konversera bra på engelska.


Ursprungligen postat av Loquor

Fråga 4:

Mer turistvänlig än Moskva skulle jag säga. Jag har inte stött på några problem i Ryssland i samband med restaurang-, cafe- eller nattklubbsbesök på grund av att någon i eller hela sällskapet talat engelska. I vissa fall kanske det kan vara en fördel i och med att det antas att man har pengar. I andra fall nackdel om den man möter inte är förtjust i utlänningar (oavsett hudfärg).


Ursprungligen postat av Loquor

Fråga 5:

Undvik att visa upp värdesaker och pengar, speciellt kvälls- och nattetid. Polisen har jag aldrig haft problem med, trots att jag bott i Moskva och varit på ett antal resor i Ryssland. Visserligen nästan alltid i sällskap med ryssar men ändå. Vad gäller dörrvakter se de två sista meningarna i svaret till fråga 4.