2009-01-03, 16:11
Loquor
Ursprungligen postat av KG_
Det du bör prova på är blinier som nämnts, chebureki, pirozhki, kött och potatis och grönsaker tillagat i ett porslinskärl, borshch, okroshka med mera.


Ok det låter toppen! Det är ju klart att man ska se till att äta rysk mat när man väll har tagit sig tid att vara i landet. Tack för tipsen, Joker och KG_.

Ursprungligen postat av kg_
Jag hyrde vad som skulle vara en lägenhet men som visade sig vara ett rum. Iaf så är det en bra variant, att hyra en lägenhet. Räkna med en tusenlapp eller mer per dag, med tanke på att ni är några stycken blir det inte dyrt. Då lär dessutom ingen i receptionen stoppa eventuellt sällskap om det så skulle vara en hora.


Jasså det var så pass dyrt ändå? Om jag far till Petersburg så hade jag planerat att stanna där i cirkus en månad. Då kandet alltså löna sig at hyra en lägenhet/rum privat? En tusenlapp om dagen tycker jag lät ganska dyrt. En månadshyra ligger alltså på 30 k? Jag hade nu inte tänkt att bränna pengar på att direkt köpa sex. Det var mer ifall man skulle få napp på krogen

Ursprungligen postat av joker
Den största maffian är killarna med blå uniformer. Militian, polisen är enligt lokalbefolkningen värst. Standardmutan är annars 500 rubel. Annars tyckte jag det kändes ganska säkert. En bra grej är att man som svensk inte omedelbart spottas som turist enbart på utseendet. Det går rätt bra att smälta in och se ut som urinvånare så länge man inte öppnar käften. Förutsäter givetvis att du inte klär dig uteslutande i SVEA, WESC, Acne, Peak-kläder etc. (Svensk turistuniform)


Ovärderlig info som är svår att få någon annanstans. Jag klär mig väll ganska osvenskt, men kan vara bra att veta hur de tänker. Polisen är alltså ironiskt nog the bad guys... Får man fråga hur dina lokalbor till vänner har råkat ut för dem? Kan de haffa tag i en bara de har vetskap i att man är utlänning, eller måste man göra något störande för att de ska få chansen att klämma åt en?

Ursprungligen postat av joker
Se till att alltid ha dina papper i ordning. Ha alltid en vidimerad kopia av pass och visum i fickan. Lämna passet där du bor. Gör inget som medför att du kan bli föremål för polisens intresse.


Man behöver alltså ett visum när man ska besöka S.T Petersburg? Vad kostar det att fixa visum, och hur lätt är det att få hjälp om man hamnar i knipa, av ambassad och liknande? Vilka föremål är det du syftar på? Är det så grovt som vapen, likt knivar etc. eller andra mer oskyldiga ting? Jag är inte den som bär runt på knogjärn direkt, men skulle vilja veta var gränsen går vareter man blir spottad som provocerande i polisens ögon. :|


Ang språk och turism, så vekrar det helt enkel som att jag får börja plugga lite Ryska då. Det blir interessant.
Jag är smått förvånad över att de inte kan mer engelska om det ni säger nu stämmer. Ryssland är väll idag ändå ett ganska studiefokuserat land? Har hört att skolan där är långt ifrån lika tolerant och snäll som sveriges, vilket då borde leda till mer brighta kids.

I övrigt; tack för två mycket bra svar.

/Loquor