2009-02-06, 22:26
Meerak
Ursprungligen postat av yeahright!
Kör på!

Här kommer en snabb sammanfattning på en del länder...
  • Sydafrika är väldigt enkelt att backpacka i, finns massor av boenden, kollektivtrafik, sevärdheter etc. Så det kan nog vara en bra plats att börja på, för att "mjukstarta" lite... Det finns massor att se och uppleva här, och om man vill ha det ganska bekvämt på sin resa är det SA som gäller...
  • Mocambique är vackert, kusten är underbar! Men det är ganska dåliga vägar på sina håll... Levnadskostnaderna är generellt högre än både SA och länderna norrut.
  • Malawi - underbart! Mycket kretsar kring sjön, där det finns bra dykning & snorkling. Vänliga människor och i stort sett alla pratar engelska... Fick själv malaria här så det förtog väl lite av helhetsintrycket, men jag kommer definitivt åka tillbaka till Malawi.
  • Tanzania - vi körde ganska snabbt genom Tanzania. Valde att spendera både tid och pengar i Kenya istället. Men visst har landet en hel del att erbjuda, nationalparkerna är dock hutlöst dyra i jämförelse med andra länder. Zanzibar lockar många såklart, även om jag personligen hellre skulle åka till Mafia strax söder om Z.
  • Kenya. Det är det här som många tänker på när man säger Afrika. Massor med naturupplevelser, hyfsade vägar, överkomliga priser och även många turister. Gillar dock Kenya!
  • Uganda - en personlig favorit. Vi gjorde bla gorillatrekkingen här i Bwindi. Dessutom hittar du en av jordens bästa raftingar här, i Jinja. Rekommenderas för adrenalinsugna! Går att leva både billigt och bra, äta gott och träffa massor av sköna människor...
  • Etiopien - Mycket folk!!! Helt klart annorlunda mot alla andra länder, en upplevelse på många sätt, men inget jag skulle vilja göra om i första taget...
  • Sudan - Varmt, torrt och dammigt... :-) Förutom det var det otroligt vänliga människor, och nätterna i öknen var helt magiska...

Som sagt, kort sammanfattning... Skippar länderna norr om Sudan, eftersom jag antar att du tänkt hålla dig här nere...

Har du någon uppfattning om vart du skulle vilja åka? Hur länge?

Det finns massor att se och göra överallt i Afrika, vi kommer bli här ett tag till...Vet inte va jag ska säga Tack som fan! sjukt fin information!

Jag vill spendera minst 6månader, och de är väl mest att få se vilda djur, men också kunna dyka, inge avancerat men endå få lära känna på en riktig dykning, träffa människor är ju alltid lika skoj! försöka förstå sig på hur människo liven fungerar där nere.

eftersom jag inte är så rik så kan det väll vara bra att börja i Sydafrika eller lite längre upp, låter lite skumt att de är billigt i sydafrika:o

Fråga1: är det dyrt att backpacka? asså ja har fortfarande inte förstått mig på det...vi säger att ja är där nere och kretsar runt S-A och Namibia, Kenya osv och är där nere i 6månader, va skulle ja behöva för pengar då? 100lax? eller mera?

Fråga2: Sjukdomar, du nämnde att du hade fått malaria, är det vanligt att få det som en backpackare, är det så farligt som folk säger att det är?

Fråga3: Är det dyrt att transportera sig från ett land till ett annat?


Tack för svaret Yeahright uppskattar det sjukt mycket!