2009-02-07, 11:14
yeahright!
Ursprungligen postat av Meerak


eftersom jag inte är så rik så kan det väll vara bra att börja i Sydafrika eller lite längre upp, låter lite skumt att de är billigt i sydafrika:o

Fråga1: är det dyrt att backpacka? asså ja har fortfarande inte förstått mig på det...vi säger att ja är där nere och kretsar runt S-A och Namibia, Kenya osv och är där nere i 6månader, va skulle ja behöva för pengar då? 100lax? eller mera?

Fråga2: Sjukdomar, du nämnde att du hade fått malaria, är det vanligt att få det som en backpackare, är det så farligt som folk säger att det är?

Fråga3: Är det dyrt att transportera sig från ett land till ett annat?Så lite så!


1. Det GÅR att leva billigt, men självklart kan man spendera stort om man vill det också... Beror mest på hur mycket aktiviteter o liknande som man vill göra, för det är där som alla extrakostnader kommer.
(safaris, dykning, bungee, rafting etc..)
Matmässigt går det absolut att komma billigt undan, likaså på boendefronten.
Om man kan tänka sig att tälta så klarar man sig lätt på en hundring per dag för både boende och mat. Men det går att leva billigare än så oxå... Beror mest på hur "kräsen" man är...

100k kommer du lååångt på i Afrika!
Vi har spenderat runt 150k på 8 månader, men då har vi kört bil hela vägen från Sverige till Sydafrika! Och vi har inte snålat. Och vi har fixat bilen några gånger för de pengarna dessutom, ny fjädring & stötdämpning bland annat...


2. Det finns en hel del elaka sjukdomar som man ska passa sig för... malaria är en av dem. Om man käkar antimalaria-tabletter och ser till att smörja sig med myggmedel etc så klarar sig de allra flesta undan sjukdomen. Jag hade lite oflax, vissa myggor bär på resistenta stammar av malaria, och jag blev riktigt dålig.
Sen finns det andra bakterier och virus som inte är att leka med heller, men kolla på närmsta vaccinationsklinik, där får du all info (och sprutor) som du behöver!

3. Vi har kört bil, så jag har ärligt talat inte full koll på vad olika transportmedel kostar, men generellt så är det riktigt billigt exempelvis åka buss i Afrika. Inte så bekvämt alla gånger, men billigt...


I Malawi, Nkhata Bay, kan du förresten ta dykcert riktigt billigt, om du inte redan har det... Faktum är att de är nästbilligast i VÄRLDEN!
Bra företag som inte tummar på säkerheten, så det kan definitivt vara nåt om du är sugen på det!

Visst är det förvånande att Sydafrika är billigare än exempelvis Mocambique eller Malawi..? Vi blev också glatt överraskade när vi kom hit!