2004-11-17, 23:06
TrialByError
Ursprungligen postat av Haubits87
[snip]

Så nu till frågorna.

Hur ere vara som en svensk turist i NY ?
Lätt o hitta runt, är folk hjälpvillia, gangzters, gang bangs ute på gatorna ?

Helt ok att vara turist så länge du pratar engelska, det är högsäsong nu så du lär knappast vara ensam. Går du på barer är det mycket lätt att prata med folk, alla är öppna och snackar som fan. Däremot lär de knappast bjuda hem dig på middag

Manhattan är upppdelat i rutnät, taxi är billigt och tunnelbanan täcker det mesta. Du behöver inte vara orolig för särskilt mycket utom om du råkar förirra dig till Norra Bronx, längst in i Queens mitt i natten. Lower Manhattan, Midtown, Staten Island och Brooklyn och södra Queens är kolugnt.

Det finns mycket att se i NY och bra många klubbar, tänk på några saker bara. Inga gympaskor, se till att ni har tjejjer i gänget när ni gå ut. Häng inte för mycket på restaurenterna i Greenwich Village om ni inte är böjda åt det hållet


Ursprungligen postat av Haubits87

Hur ere med boendet finns det någon chans o hitta något schysst boende för under 500 lappe som är inte mitt i centrala harlem?


Vid den här tiden är det rätt så kört att hitta billigt. Det finns billiga Midtown hotel, ex Red Roof Inn men de är rätt fullbokade vid den här tiden.
Ska själv upp till the Big Apple på fredag och bor på Radisson för hela $219/natten

Tänk också på att det är vanligtvis så att frukost inte ingår i priset, lägg på 15 dollars per dag för det eller se till att det ingår när du bokar.
Dessutom är priset du får på siter alltid pris innan skatt, moms och engångsavgifter, lägg på minst 8-10% på priset du får.
Men som vår interna resebyrå sa till mig när jag bokade hotel i NY
"Manhattan for under $150.00Â….HmmmmmÂ… Almost impossible for this time of year. And if I found a hotel for under $150.00 you probably would not talk to me again."

Bra länkar till NY hotel
http://www.cheapaccommodation.com/New-York/3-star-hotel/
http://www.hotels.com


Ursprungligen postat av Haubits87

jaja andra erfarenheter ?


gracias, danke, tack.
//Haubits


NY är fan i mig världens bästa och roligaste stad. Du måste lida av ett enormt socialt handikapp om du inte har kul i NY.
Allt är öppet dygnet runt, alla festar och är du bara öppen för nya saker så kommer du knappast vilja gå på planet tillbaka hem, jag själv blev fast här 1999