2009-02-26, 07:59
Stromstrom
Ursprungligen postat av Sjudubbel
Ska köra bil mellan New York och Florida.
Finns det något kul att göra eller se på vägen ner?
Man passerar ju typ South Carolina och lite andra mer eller mindre redneck-stater antar jag? Eller är det en felaktig bedömning av de där staterna?
Skulle vara kul att insupa lite sådan kultur också för en stund. T.ex. besöka något sjukt stort WalMart köpcenter eller liknande.
Andra förslag?


Det finns massor av kul att göra längs östkusten. Charleston och Savannah är 2 riktigt roliga städer med massor av trevliga människor, god mat och mycket fest. Annapolis är en annan favorit, lite mindre stad med bra seafood och sköna barer i den historiska delen av staden. Om man vill ha mil av stränder utan att trängas med massa andra människor så är Ocracoke ute i Outer Banks en helt grym ö. Ta gärna några öl på Howards pub där det alltid är mycket folk. Om man tar Washington DC på vägen ner så är det inte långt till nationalparken Shenandoah som är grym bilkörning på slingriga vägar i Appalacherna - rekommenderas!

Sträckan New York-Florida kan vara tråkig men det är om man ligger på I-95 hela vägen, generellt ska du försöka ta dig bort från motorvägen om du vill uppleva lite av det riktiga USA.
Virginia, The Carolinas och Georgia är väldigt trevliga stater med väldigt vänliga människor och en helt annan stämning än många andra delar av USA. Det är lite fattigare och visst finns det rednecks men den stora massan är vanligt folk.

p.s. Besöka ett stort WalMart är inte speciellt roligt i mina ögon. Oavsett storlek. d.s.