2009-04-11, 12:42
KSE
Ursprungligen postat av Kid dynamite
Kloten tar man sig väldigt lätt till. Ligger, som du säger, bredvid flygplatsen sa antingen tag eller sparvagn. Taget tar drygt en kvart o kostar 6 franc tror jag. Sparvagnen kostar 8 franc för en dygnsbiljett, men tar en ganska halvlang tid för att komma fram till Flygplatsen. Vad gäller alllamäna transportmedel sa löser man biljett innan man stiger pa, finns automater vid varje hallplats. Tänk pa att bara mynt accepteras. De biljetter du löser funkar pa sparvagn, buss o bat. Baten är min favorit när man ska aka till nan som bor nära sjön. De som bor här har alla nagon form av rabattkort da allmänna kommunikationer är duktigt dyra. För turister sa finns det säkert nagon form av veckokort, men det är inget jag vet. Jag maste iaf ner en sväng till tagstationen idag sa jag kan kolla upp det da om du vill.

Hur har ni löst det med boende? sag nanstans att ganska mycket är bokat när hockey-vm är.


Ja, det skulle va schysst om du ville kolla upp det där med bussbiljetterna, annars lär det ordna sig när vi kommer ner ändå. Låter förövrigt inte så komplicerat med kommunikationen där, men det tar väl ett tag att vänja sig.
Sålänge vi kommer till och från Kloten på ett smidigt sätt..

Vi hittade ett hotell/hostel på hostelworld om jag minns rätt, Hotel Otter på Obersdorfsstrasse(stavning?) det verkade ganska fräscht och inte speciellt dyrt heller. Vi hade nog ganska tur då vi bokade ganska sent !