2009-07-23, 18:00
staples
Kan ju svara på några frågor som nuvarande bor i dublin !

flyg är nog att föredra , 2,5 timme från sverige och sen har ni 20 min till "city" i dublin. Gjorde en liknande resa som ni funderar på fast med familjen för ett par år sedan och fattade tycke direkt !

Maldron hotel är en kedja som har flera hotel med bra gång avstånd in till stan med alla pubar,krogar etc. finns ett på parnell square som är bra och med överkommande pris.

Sen beroende på hur länge ni hade tänkt vara här så kan jag tipsa om att hyra en bil och åka ner till Cork , väldigt trevlig stad med lite lugnare tempo men även bra utbud av pubar osv.

I dublin finns de en pub som ligger i en kyrka och heter The church som är jävligt cool att besöka..känns nästan lite förbjudet att sitta där och dricka alkohol i guds hus vilket förhöjer upplevelsen sen finns de typiska irländska pubar på varje hörn så de e bara testa sig fram lite..
Ett område som kanske ska undvikas är temple bar , en liten del på södra sidan om floden som är stökigt på kvällarna ( mycket engelsmän som kommer hit och har sina svensexor där )

Sen angående snuset så är de inga problem..de är lagligt att ha snus här men inte att sälja. Jag tog med mig en hel del och folk man träffar på här tror de är knark typ men de e ingen fara att snusa alls.

Sen är priserna något högre här än i sverige och att äta ute är något dyrare än i sverige men drinkar är betydligt billigare än i sverige vilket alltid är nåt.


hoppas de hjälpte lite och att ni kommer iväg till landet med ständigt berusad befolkning