2009-08-06, 19:30
neenagh
Ursprungligen postat av blackrose83
Jo jag skrev att utanför Seoul är de nog garanterat billigare. Fast jag var där 2006 och då var deras valuta delbart med 100 = svenska kronor. Dvs 5000KRW var 50kr. Idag ser ja att de motsvarar typ 32kr så de har ju hänt en hel del där.


Aha ja det förklarar ju att vi upplever prisnivån rätt olikaUrsprungligen postat av blackrose83
Nu pratar du nog utanför Seoul. Sydkoreanska kompisens flickvän rökte konstant när vi var ute och gick om dagarna. Såg även massvis med kvinnor som rökte men de var inget konstigt med de.

Anledningen till att jag fick uppfattningen om att de var öppna och så kan ju bygga på att jag hängde med en korean. Brukar ju förändra en del vad gäller synsätt o.s.v. Sedan som nämnt så jämförde jag direkt med Japan och då faller hela grejen att de är traditionella och instängda då japsar är betydligt mer extrema. Men skulle jag jämföra en nykter sydkorean med en nykter svensk så skulle iaf jag säga att sydkoreanen är betydligt mer öppen.


Jo jag spenderade största delen av tiden utanför Seoul, en del i Daejeon men mest av tiden i ett litet samhälle med 60 000 invånare, så där höll man ju säkerligen hårdare på traditionerna än i storstan. Jag hängde också med min sydkoreanska polare och han känner man ju bra och hans polare var ju öppna av sig, men tänkte mer att många okända är blyga då de måste prata engelska osv, alltså de som överhuvudtaget kan engelska då förstås, känns som att de pratar på betydligt mer på engelska efter några glas Soju, fast man är väl likadan själv