2009-08-09, 15:13
neenagh
Ursprungligen postat av Jensofsweden
Låter nice!

Jag är huvudsakligen sugen på att se Seoul och Pusan. Det ska tydligen finnas en grymt nice strand i Pusan också. Övriga planer är att lira Starcraft på PC-Baangs som verkar finnas i varje gathörn, samt såklart se Starcraft-matcher live! Dessutom festa lite, äta koreansk mat, shoppa etc

Dessutom är jag intresserad av koreansk kultur överhuvudtaget. Det verkar vara mycket artighet mot äldre osv, vilket är rätt coolt. Samt alla dessa små "ritualer", t ex hälla upp soju åt varandra och kalla äldre killar (om man är kille själv) för hyung osv.

Kommer man långt med annyong haseyo, eller måste man lära sig mer koreanska? Jag menar, exakt hur dålig är nivån på en genomsnittlig koreans engelska? Det varierar säkert, men jag har hört att den är sådär. Å andra sidan är koreanska faktiskt ganska lätt att lära sig.


Jag tyckte under min vistelse där att engelskanivån var förskräckligt låg, nu beror det ju på i vilka kretsar man rör sig, universitetsstuderande kan ju i regel iaf lite engelska. Men många kan inte ett ord, typ dom som jobbar på affärer osv. Dock upplevde jag att de var fler som kunde engelska i Seoul, vilket känns rätt rimligt iom att de är en storstad o är en del jänkare där pga militärbasen.