2009-08-21, 21:20
Thenewguy
Ursprungligen postat av derivat
Tack för svaren. Bra initiativ av dig och andra som startar liknande trådar.

Låter aningen korrumperat, ungefär vad jag förväntat mig. Men mycket bättre än Thailand vad gäller visum.

Det du skriver om deras internet uppkoppling får mig att tveka. Jag handlar med en del aktier och sånt också så det där måste jag ha vissa garantier att det fungerar. Hum... 18-24 vad är klockan i sverige då, börstiderna blir ju lite fucked up.

Vad kan en sjukförsäkring kosta ungefär på ett bra sjukhus?

Språket, är det "lätt" att klara sig på engelska?

Om någon undrar på valutan så är 1 miljon VND ungefär 400 SEK enligt en räknare jag hittat.Handlar du med aktier kommer du inte ha nagra problem med internetuppkopplingen utan klarar dig galant pa ADSL, inga varre stromavbrott har heller.

Vad jag vet har inga sjukhus egna sjukforsakringar, utan det ar upp till forsakringbolagen att valja hur mycket pengar det ar villiga att lagga pa din sjukvard.

Om jag var du skulle jag ta en Svensk variant forst och kolla runt lite harnere vilket som passar dig bast, Europeiska, Folksam, Gauda osv.

Spraket ar svart att lara sig da det har bra manga fler ljud an vi ar vana vid och det ar svart att hora skillnader pa tonerna.
Du klarar dig pa engelska om du har talamod, kroppssprak och slutledningsformaga.
Inom Ho Chi Minh finns det alltid nagon som pratar Engelska tillochmed i utkanten av staden.


Angaende korrumtionen finns det fordelar och nackdelar.

Ibland kan det vara ganska skont att kunna sopa nagot under mattan hos staten for en mindre summa pengar, ex rodljus korning 150.000 vnd, restaurang tillstand 10 miljoner vnd.

Har man pengar och inte bryr sig om att betala sig ur problem ar det guld vart.
Givetvis finns det poliser som utnyttjar situationen och ber om hutlosa mutor annars ska det minsan skapa problem for en, en rapp kaft och rav bakom orat kan vara bra att ha.

Men jag ar glad att det inte ar som i Thailand dar polisen stoppar dig enbart for att krava en pa pengar, I Vietnam maste du faktiskt ha gjort nagot for att de ska stoppa dig./Thenewguy