2009-09-14, 00:09
Microserf
Ursprungligen postat av Vampireslayer
Ska åka till Schweiz om några dagar, är det något extra man måste tänka på när man åker dit? De är ju inte med i EU t.ex., ställer det några extra krav på mig eller räcker det att ta med passet?

Ska vara i Zürich i en vecka, vad bör man inte missa om man är där?


De är ju med i Schengen så ett internationellt id-kort är allt du behöver.

Zürich är väl inte världens mest spännande stad och det mesta är rätt dyrt. Utsikten från Uetliberg är ju faktiskt värd ett besök, speciellt på kvällen. Niederdorf (gamla stan) är full av restauranger och barer och det är även "West Side" dvs området kring Hard Brücke. Om du gillar sötsaker så är Luxemburgerli som de gör hos Sprüngli rätt trevliga. Den sprit de är bäst på är Kirsch och Poire Williams.

Undvik att handla på flygplatsen i Zürich för den är rejält dyr. Handla istället på Arlanda isåfall på vägen ut om du vill ha någon tax free.

Schweiz är hyfsat litet så det är lätt att ta en dagstur till nästan vilken del som helst av landet. Till Basel tar det bara ca 1.20 tim fast till Geneve tar kring 3, tror jag. Till Paris kan man åka TGV på 4.5 timmar och det tar lika lång tid om du vill ta dig med tåg till München så området du kan täcka från Zürich är enormt. Nedåt till Ticino, Locarno och Italien kan också vara intressant och generellt så fungerar tågen excellent i Schweiz.