2009-11-18, 13:18
Dead
Ursprungligen postat av doktor-z
Har läst igenom de senaste sidorna utan att få något grepp om hur det ligger till.

Det är såhär. Jag och tjejen ska till Thailand mellan 29 Jan och 28 Maj.

Vi har tänkt göra såhär.

29e Januari - 28 Mars : Thailand
28e Mars - 27e April : Bali
27e April - 28e Maj : Thailand

Vi har tänkt söka tourist-visa för det första 60 dagarna. Sedan är väl allt lugnt iom att vi får 30 dagar när vi kommer tillbaka med flyget till Thai

Min fråga är om vi måste skicka med en biljett som visar att vi ska till Bali efter 60 dagar när vi söker visumet här i Sverige? Och! Är det bäst att köpa enkel-biljett till Bali så det inte blir problem vid inresan till Thailand då dom ser att vi tänkt stanna 3 månader men har bara visum för 2? Även om vi får 30 dagar när vi kommer andra gången..

Aningen luddigt men vore väldigt tacksam om någon kunde ge ett bra svar då det inte går att få tag på varken konsulatet i GBG eller ambasaden i STHLM..


Nej det behöver du inte göra. när jag drog för ca 1 år sedan så hade jag en planerar restid på 3 månader, men enbart visum för 2.
När jag drog till Thailand senast för ca 8 månader sen så hade jag inte ens något visum innan jag drog.. Jag hade till och med 2 st overstay stämplar i passet från den tiden och det va då inga problem.
Om nu inte visumet skulle hålla de sista dagarna så kan du göra en 7 dagars förlängning av visumet i bangkok(ca 2000thb har jag för mig), annars så betalar du bara betala 500thb/dag som du stannar över.(max 20,000thb)