2009-12-17, 16:17
statoil^
Ursprungligen postat av Sheik
Tja!

Har alltid varit fashinerad av människor som går jorden runt, cyklar jorden runt, bestiger berg, skidar till nordpolen, osv osv. Mitt livsmål är att själv göra något sådant, kanke cykla över en kontinent....

Men jag har aldrig gjort det minsta lilla äventyrliga i princip utöver en tågluff... vilket vem som helst har gjort iof... Hursomhelst, så tänkte jag att det är väl bäst att krypa innan man börjar springa, så till sommaren tänkte jag göra mitt första lilla mini-projekt: Cykla Umeå till Lappland, upp på Sveriges högsta berg, ner och cykla hem. Längst vägen tänkte jag bo i tält.

Det jag behöver är tips! Kanske från folk som gjort liknande saker. Vilken typ av cykel bör jag använda? Hur ska jag packa? Hur många mil per dag bör man försöka inrikta sig på? Vilka vägar? Osv osv, alla tips är välkommna!!

Jag kommer förmodligen utföra detta ensam.


Jag är ingen expert inom detta område men jag har en bekant som varit ute och cyklat en längre sträcka.

När det gäller cykeln ska den framför allt vara skön för dig. Sitter du inte bra är det ingen höjdare.

Packningen är värst. Men man kan vänja sig. Tänk ekonomiskt. Behöver du ha så himla mycket packning med dig? Det som kommer ta mest plats är tält och sådana saker. Packning brukar ofta inte heller vara något problem på cykel eftersom man kan montera fast den.

Miltal? Tja, beror på hur pass vältränad man är - hur ofta du cyklar och så vidare. En rekommendation är att du provar cykla en till två mil en dag. Känn efter. Det handlar mycket om det. Stor nytta av sådant i förberedelserna.

Vilka vägar spelar egentligen ingen större roll. Det beror på hur snabbt man vill komma fram.

Grundliga saker jag har fått höra. Men det finns säkert någon expertis på Flashback som ge dig ett mer utförligt svar.