2005-05-15, 09:59
Gammal Hårdrockare
Är precis hemkommen från Paris och Jotack, det var trevligt! Det enda problemet var språket. De flesta fransmän kan inte engelska och jag begriper inte ett ord franska vilket ställde till en del problem när jag skulle ta tunnelbanan. Åkte vilse ett antal gånger, kunde inte tyda skyltar eller beskrivningar och ingen gick att fråga, alla bara skakade på huvudena och bräkte någon rotvälska som inte gick att dechiffrera.

Många gånger så fick jag gå tillbaka till mitt hotell vilket hade det positiva med sig att jag verkligen fick se stan.
Naturligtvis söp jag mig även full ett par gånger, var bl a på Hardrock Café, hinkade stora glas med Southern Comfort och lyssnade på gammal fin hårdrock. Hittade t o m ett skivantikvariat av en händelse när jag hade förirrat mig mycket långt bort från mitt hotell. Jag trodde att hotellet skulle ligga i nästa kvarter men så låg det på andra sidan stan, på motsatt sida av Seine! Istället så hittade jag ett trevligt skivantikvariat som hette "Crocodisc".
http://www.crocodisc.com/pageLibre00010052.html

Men hur som helst, en dag åkte jag verkligen vilse i den där jävla tunnelbanan, förstod att jag var påväg mot en hemsk och livsfarlig förort som heter Saint DeniŽs (osäker på stavningen) och hoppade snabbt som fan av på första bästa station, klev uppför trappan för att kunna orientera mig och möttes av denna fantastiska syn!
http://www.ludd.luth.se/~d92-mtm/pictures/paris/files/img1901.html
http://web.it.kth.se/~dick56/Travel/Paris/GrandArche.jpg

Jag älskar verkligen modern höghusbebyggelse och av en händelse så hade jag alltså hamnat i en stadsdel jag knappt visste existerade! La Defencé heter förorten och var nog bland det vackraste jag har besökt. Vilka vyer! Så ska en riktig storstad se ut. Lite skillnad mot Sthlm och Göteborgs DDR-skyline.

Bryssel var även helt ok men jävligt skitigt och nedgånget.
På hemvägen sov jag i Dortmund och naturligtvis så tog jag mig en vända runt Westfalenhalle. Ni minns väl maratonkonsternerna med gammal fin hårdrock som de sände i radion under åttiotalet? Det var härifrån! Stod en stund och insöp gamma fin hårdrockshistoria, här har alla stora band spelat en gång när världen och tiden var som bäst!

Nästa vår så blir det nog en resa till Amsterdam och Rotterdam. Eventuellt Berlin. Liksom jag även har gett mig fan på att besöka sveriges alla kommuner innan jag seglar iväg för gott så tänkte jag göra ett försöka besöka Europas alla huvustäder.
Någon annan som har liknande projekt?