2010-04-11, 23:35
Mats Malte
Ursprungligen postat av L.Castel
Jag skakar liv i den här tråden...

Två frågor:

Pompeji eller herculaneum? Eller kanske båda två, är det realistiskt att riva av båda på samma dag i sådant fall (jag såg att de låg utefter samma sträcka ifrån Neapel centrum sett)?

Staden Neapel: Jag har fått intrycket att det ofta talas om utflyktsmålen*, sällan om själva staden. Men i staden då? Domkyrkan och det arkeologiska museet känns givna, men sedan? Kanske är någon av de två borgarna besöksvärdiga? Tips om bra 'statsrutter', restauranger, barhäng eller annat tas tacksamt emot. En vy över bukten vore också något, gärna med ett glas kallt i näven, ja, tipsa på!

*Vilket kanske inte är så konstigt... spana in de här bilderna t.ex. http://www.ondaverde.it/ravelloi.htm


Jag och tjejen var där över påsk och kollade in både Pompeji och Herculaneum. Herculaneum är mycket mindre, mycket färre människor och mer välbevarat. Å andra sidan är Pompeji mycket större och har en del intressanta saker att se, t.ex. gipsavgjutningar av omkomna, målningar inuti en bordell (som beskriver vad som säljs typ.. ). Det går att ta båda på en dag, beroende på hur länge man vill knata omkring. Ska jag välja en så säger jag Pompeji, det finns helt enkelt mer att se där. Man kan köpa en biljett som gäller för båda (och även ett par ställen till), har för mig att den kostade 20 euro. Tyvärr var det ganska dåligt beskrivet var de olika grejerna fanns, men det kanske går att hämta nån guide i kassan, det missade vi tyvärr.

Vad det gäller saker att göra i Neapel så jag kan tyvärr inte bidra med så mycket..

Vi hade för övrigt inga problem att kommunicera på engelska.