2010-05-05, 16:55
Hasselström
Hej Flashback!


Jag har fått äran av mitt universitet att studera vid Konkuk University i Seoul, Sydkorea höst- och vårterminen 2010-2011 och detta är något som jag ser oerhört mycket fram emot! Jag kommer inleda min M.Sc-studier där inom Mechanical Engineering, Product Development. Då det är första gången som mitt universitet har utbyten med Konkuk University så saknas det oerhört mycket information som tidigare utbytesstudenter hade kunnat delge - därför tänkte jag ventilera mig lite på detta underbara forum som jag suttit och lusläst i många år!

Nedan följer lite Questions inom olika kategorier som hoppas få lite Answers på! Håller själv på att leta upp svar på frågorna, men då jag har oerhörd tidsbrist så tänkte jag att detta kan vara en liten genväg eller i alla fall en källa för att upptäcka saker jag glömt att tänka på. Kan man fylla ut med fler frågor efter hand i sitt första inlägg?


Att leva i Sydkorea:

#1: Vilka vacciner behövs för ett 10 månaders boende i Sydkorea? Räcker Twinrix?
#2: Har hört att koreaner ej använder deo och man bör köpa på sig ett lass innan avresa. Stämmer detta?
#3: Vad bör jag ej missa under min (långa) vistelse (tänker ej på superturistiga ställen då jag förmodligen redan har hört talas om dessa)?


Att studera i Sydkorea:

#4: Finns det några solklara stipendier jag bör söka?


Visumprocessen:

Vad jag har kunnat utläsa på Koreanska ambassaden i Stockholms hemsida är att följande dokument krävs för att kunna göra en fullbordad visumansökan:

Application for Visa - blankett
Certificate of Admission - från Konkuk Uni.
Certificate of Balance - Bankutdrag eller annan form av bevisning av inkomst
Rekommenderat brev inkl. porto - För återsändning av visum.
Betygsutdrag från mitt Uni. - Möjligen nödvändigt.
Pass? Passkopia?

Mina frågor går ut till de som någon gång sökt koreanskt studentvisum eller har säker information om processen:

#5: Är detta allt som krävs?
#6: Är ett Certificate of Balance eller annan sorts inkomstbevisning nödvändigt?
#7: Krävs det att man skickar med passet eller räcker en kopia?
#8: Behövs läkarintyg eller vaccinationsintyg?

Till saken hör är att jag kommer befinna mig i Florida, USA under tiden då jag behöver ansöka om studentvisum till Korea och sedan flyga direkt från LAX till Seoul. Det betyder att när mitt intagningsbevis från Korea skickas hem till mitt föräldrahem så måste de sedan skicka alla nödvändiga dokument till ambassaden i Stockholm, för att sedan skicka mitt visum till mig i USA, innan jag kan sätta mig på planet till Seoul! Tips och trix angående detta?


Jag hoppas att jag framför något konkret i denna tråd och inte bara massa blaj!

Tack för ditt svar.