2010-06-17, 17:41
narlysimpelton
Ursprungligen postat av zodiac08
[QUOTE=JAE]Bergsgorillorna i Bwindi (Uganda) hade inte jag velat missa när jag ändå är i krokarna. Har för mig att ett tillstånd kostar ca 350 dollar.
Blir kanske svårt att pressa in det i budgeten dock?

Mjo det tänkte jag också göra, gorillor är alltid skoj. 1 samtal senare upplyste dom mig att man var tvungen att boka 3 månader innan och bara tillståndet kostar 300 USD. Sen ska man ha boende, mat, bärneger och mera mat. Funderar faktiskt på att skita i det alternativt åka dit och se om man kan muta sig in, någon som har erfarenhet av det?

Bilder och lite text ska jag försöka snickra ihop, lägger in det på reseberättelser.

Mvh
Z


Du behöver inte boka gorillorna i förväg. Du kan köpa permit i kampala eller på plats i Bwindi samma dag om du har tur. Vill du resa lugnt så köp permit i kampala några dagar innan. Muta sig in går inte. Utan det är bara att pynta de 500 dollar som gäller. Det är dom hårda på. Betalar man i uganda shilling blir det billigar. Det är dyrt men det är också en av öst africas bästa safari upplevelser. Gorillorna är nämligen väldigt lugna, softa och lätta att hänga med. Jämfört med mycket annan safari där risken är stor att man inte ser något alls. Gorillorna är ett minne för livet