2010-06-18, 20:09
Ursprungligen postat av narlysimpelton
[QUOTE=zodiac08]

Det blir taxi men betala inte i förskott utan vänta till din flickvän möter dig och betala då. Försök vara lika eller numerärt överläge när du betalar något. 1-1 eller 2-1 om du fattar. Det finns matatu/minibussar och bodaboda/moppar men det är krångligt när man är helt ny. Kommer inte ihåg om dar es salam flygplats har bankomat. Minns inte avståndet heller men det ska inte vara en dyr historia. Det kan vara bra att ha lite dollar på fickan utifall att. Fast det kostar alltid att växla precis som din bank tar avgift för bankomaten utomlands. ICA kort har jag hört ska vara avgiftfritt utomlands.

Mambo jambo sevo
Ma


Googlat runt nu hela eftermiddagen. Det jag har läst är att man ska betala i förväg - då slipper man att priset gå upp ju närmare destinationen jag kommer, vilket rekommenderar ni som varit i dessa bananrepubliker?

Mm, har 50 USD i fall något händer. Problemet är att jag bara kommer ha med mig 100 USD + bankkort, kommer behöva växla pengar ganska snabbt. Vi kommer sedan att resa in i Uganda, vilket gör att jag behöver ytterligare 50 USD för att köpa visum. Hur får jag tag på dessa i Tanzania? Funderar på att plocka 50 USD på Arlanda, vilket tror ni är smidigast?

Ber om ursäkt för stavfel och meningsbyggnad, skyller på resfebern!!