2010-08-10, 15:51
ZhongNanHai
Ursprungligen postat av Sthlm_soderort
Första gången jag planerar att resa till Asien/Kina! Är främst ute efter storstäder med
mycket shopping, storstadsliv, skyskrapor och mycket folk!
Planerar att vara bortrest i ca 4v, max 5v.
Planen är att stanna i ca 3/4 dagar på respektive stad.

Tänkte först landa i Peking, och därifrån börja resan.
Från Peking ta mig till Shanghai, vet att det är stora avstånd så kanske flyg funkar
bättre om det inte är allt för dyrt

Från Shanghai åka ner till Guangzhou, som även där kanske blir flyg.
Från Guangzhou åka tåg/buss till Shenzhen. Sen åka till Hongkong.
Självklart besöka Macau när jag befinner mig i närheten.

Hade även en tanke att flyga till Tokyo när jag befinner mig i Kina, och därifrån flyga
tillbaka till Stockholm.

Vill främst veta om någon har gjort någon liknande resa. Hur det funkar att ta
sig mellan dem olika storstäderna. Hur priserna och smidigheten fungerar med
flyg/tåg i Kina.

Tror ni man hinner se städerna om man är bortrest i 4v, utan att behöva stressa ihjäl sig???
Peking skulle jag kunna tänka mig ta bort om jag inte hinner med, och landa i Shanghai istället från Stockholm.
Dom andra städerna är ett måste för mig Det viktigaste är inte att se allt i varje stad (helt omöjligt), utan mer att få känslan att ha varit där, samt se det viktigaste som städerna har att erbjuda.

Ni som har vart där, berätta!!!!!


peking är helt klart bästa turiststaden. finns hur mycket som helst gällande kultur, arkitektur å gammalt bös. som turist skulle jag spendera mer tid här än i de andra städerna. peking är det "riktiga" kina. om du bara sett shanghai och hong kong har du inte sett kina.
Shanghai kan du flyga till för en tusenlapp men även ta natt-tåget för några hundralappar. med tåg har du även fördelen att du slipper omständigheterna att ta dig till från flygplatser. shanghai är ingen jättebra turiststad men om det är shopping storstadsliv, skyskrapor och mycket folk du söker är shanghai resmålet för dig, men shanghai har ganska få specifika turistmål utan är mest en jävligt skön stad att bo i/spendera längre tid i.
guangzhou och shenzhen är ganska ointressanta tycker jag, det finns inget där som inte finns i större/bättre format i shanghai och peking. jag hade hellre spenderat mer tid i shanghai/peking/hong kong.
macau är inte så intressant om du inte är intresserad av att spela på casino. spendera hellre längre tid i hong kong. hong kong är grymt men ganska litet jämfört med peking och shanghai. det finns dock fler turistmål här än i shanghai. hong kong är dock avsevärt dyrare.

om du har 4 veckor hade jag spenderat 1 vecka i peking, 1 vecka i tokyo och resten av tiden hade jag spenderat som restid och sedan dela upp kvarvarande tid mellan shanghai och hong kong. om du inkluderar tokyo blir resan dock betydligt dyrare då det kostar 4-6k att flyga dit från kina och hemredan blir även dyrare därifrån än från kina. boende, uppehälle och shopping är även dyrare men tokyo är ändå enormt annorlunda jämfört med de andra städerna. tokyo är ändå ett måste att åka till så du kan lika gärna ta det när du ändå är där borta