2010-08-10, 16:06
ZhongNanHai
Ursprungligen postat av Sthlm_soderort
Men hur många timmar tar det tex. med natttåg från Peking till Shanghai?
Varf jag ville besöka Guangzhou & Shenzhen är för att jag har hört att det ska vara billigt med shopping där, enorma shopping malls, och häftiga byggnader. Snabb växande städer med massa skyskrapor!
Är inte så jätte intresserad på historia/musium osv.hehe..


nu var det många år sedan jag åkte den rutten men har för mig att man åker på kvällen runt 10-11 och är framme på morgonen runt 7. vet även att de håller på att bygga snabbtåg mellan städerna men vet inte om detta är klart ännu. dessa skulle ta ca 4 timmar. i kina finns även många olika slags tåg så så vissa tar längre än andra.

shanghai har betydligt fler och betydligt större både skyskrapor och shoppingmalls än guangzhou och shenzhen. utbudet är även bättre och priserna inte så enorm skillnad.
om du absolut inte har nååååååågot som helst intresse av se det "riktiga" kina, dess kultur, dess historia osv (typ muren, förbjudna staden etc) så visst kan du skippa peking. Om du BARA är ute efter shoppingmalls och skyskrapor så är shanghai och hong kong bättre. guangzhou och shenzhen är som vilka medelstora städer i kina som helst - dvs i min mening ganska tråkiga och likadana men visst finns mycket skyskrapor och shoppingmalls även här om man jämför med europa, men inte jämfört med SH och HK