2010-08-22, 22:11
qww
kan absolut inte svara på allt då jag endast roadtrippat i kalifornien själv, men kan komma med detta:

hyr inte bil iallafall utan köp. blir billigare än hyrbil nästan direkt, och jag tror att även OM bilen skulle pajja och ni var tvugna att laga den/köpa ny och skrota den gamla så landar det billigare än att hyra. vi skrotade tillslut våran bil i sanfrancisco för att vi inte fick tid att sälja den och fick 150 dollar, om ni har tid att sälja bilen kan ni ju nästan få tillbaka alla pengar ni la ut på den. ägarbyte ska registreras på dmv (typ vägverket) vilket bara var att fylla i lite papper och försäkringen fick vi genom att traska in på närmaste försäkringsbolag och dra visakortet (ca 100 dollar för en månad).

kan vara bra att veta att det egentligen är olagligt att "inte ha en bostad" dvs bo i en bil i usa, dock är ju detta ett billigt alternativ som kan fungera alldeles utmärkt om ni köper en lite större bil och kanske slänger in någon madrass. vi sov rätt mycket i bilen, blev aldrig kollade men hade planen att säga att vi blev så trötta medan vi körde mot (valfri stad) och kände oss som en trafikfara och tänkte att det var bättre att sova en stund. vet inte hur det skulle gå i praktiken men iallafall i sverige är ju dethär vad myndigheterna vill att man ska göra.

vi var ute efter att surfa och fick då tipset att det inte är värt för oss att åka ner till san diego utan stanna i typ encinitas mellan sandiego och LA, tydligen skulle det inte bli något annat än mer ghetto längre söderut. dock så är det ju inte långt alls till san diego i förhållande till vad ni ändå ska köra så jag tycker nästan det verkar lika bra när man ändå håller på så att säga.

dom olika vägarna mellan LA och sanfran är 1an (kustvägen), 101an (lite längre in, typ svensk motorväg/större väg) och 5an (spikrak motorväg med jävligt mycket filer). raka stora vägar kommer ni säkert se nån annanstans och svensk väg har ni nog stt så jag säger absolut att ettan är mest värd. tar såklart längre tid än dom andra men det är fett sevärt. vad jag vet finns det inget jättespeciellt mellan LA och sanfran förutom den vägen, santa cruz kan vara trevligt att stanna i. se till att tanka bilen full innan ni ger er ut på väg 1 (eller i övrigt långa vägar utan ordentliga städer), måste ni stanna och tanka nånstans mitt i öknen eller mitt på väg 1 så har dom skruvat upp bensinpriserna rejält.