2010-08-22, 22:28
BadCop
Näe, det är rätt billigt att hyra bil här om man inte är för ung. Ordentligt krångligt med att köpa bil med att få den registrerad, skattad och försäkrad om man inte har någon postadress etc.

Ett plus är att veta så mycket som möjligt om vilka vägar ni skall köra innan så ni inte irrar er in på "fel" områden. Mapquest.com har en "directions" funktion som faktiskt funkar jävligt bra - men om ni kan hyr en bil som har GPS, det är lätt värt de extra slantarna om inte annat för "up to date" information om vägarbeten och annat.

Ta det lugnt och planera in lite extra tid så ni kan ta er bort från turiststråken. Fråga på hotellen ni bor på var lokalbefolkningen går ut och äter. I städer som Dallas, Memphis, Nashville etc finns som bekant en hel del att se så ett tips är nog att ni tar er tid att gå igenom stadens websajt ordentligt innan resan. Delstaternas turistbyråen brukar också ha en hel del bra info. De flesta är väldigt hjälpsamma och om ni till exempel e-postar någon på turistbyrån i Nashville och berättar vad era intressen är och ber om rekommendationer så får ni säkert massor med hjälp.

På grund av att det finns så ofantligt mycket att se och göra blir det ju svårt att ge några vettiga rekommendationer utan att veta lite mer om vad ni vill se, är intresserade av etc.