2010-08-24, 08:02
Stromstrom
Ursprungligen postat av melacko

2. Enligt resesajterna så är det billigare att boka flyg+hyrbil tillsammans. Stämmer det eller är det ingen större skillnad att boka separat?


Det finns flera siter som jämför priserna på de olika biluthyrningsfirmorna, ex Travelocity.com har en sådan funktion. Sen är det alltid bra att testa att lämna bilen på lite olika ställen. Jag slapp undan drop-off fee när jag lämnade på Miamis flygplats istället för South Beach till exempel.

Ursprungligen postat av melacko
4. Anledningen till att vi efter Washington åker västerut mot Kentucky och Tennessee är att vi har bekanta där som vi vill hälsa på. Dessutom så får vi se Nashville, Atlanta och de bra delarna av Smoky Mountains på vägen söderut. Vi tänkte att kustvägen mellan Washington och Florida inte är så mycket att missa. Vad tror ni?

det beror ju helt på vad man är ute efter och vad man gillar. Själv tycker jag att USAs östkust är roligare och trevligare än västkusten och mycket roligare än att köra från New Orleans-LA. Charleston och Savannah är jättekul med mycket fest och mycket charm. Dessutom är det ju södern så folk är lite extra trevliga (svårt att tro men det går faktiskt men södern är fantastisk).
Sen är Outer Banks i North Carolina grymt. Massor av djurliv och stränder. Små roliga samhällen som verkligen lever upp på somrarna etc.

Det jag lärt mig av mina roadtrips i USA är att det ofta är roligare på de lite mindre ställena än de stora städerna. Sen förstår jag ju att om man gör sin första USA-resa så vill man ju se alla "måste"-ställen men andra och tredje gången så vill man ha det lite mer personligt. Fördelen med de lite mindre städerna är att man är lite mer exotisk som Europe. I New York är det massor av turister och massor av europeer men i ex Charleston så är det nästan inga. Det ger ett ännu bättre bemötande och roliga möten med människor. Sen är ju södern roligast

Jag hoppas du får en rolig resa oavsett vad du väljer.