2010-09-21, 17:25
Ursprungligen postat av Allaballawalla
Jag har vid några tillfällen blivit attackerad av hundar i Indien och Nepal, men även i södra Thailand och Malaysia.

I vissa delar av Indien skjuter lokalbefolkningen av flockarna när de blir för stora eftersom de ställer till för stor skada och utgör ett hot för befolkningen (Främst barn.). Tilll exempel är Goas och Keralas stränder inte platser där flockar med vilda hundar inte precis något man vill utsätta turisterna för, eftersom de är dem "lokalbefolkningen" tjänar pengar på.

I de stora städerna i Indien är utländska turister inte en lika stor del av befolkningens försörjning (Även om vissa lever på den.) och de flesta indier springer inte runt ute mitt i natten (Då de merparten av attackerna sker.), så de påverkas inte på samma sätt och låter hundflockarna härja fritt. Men även där "åtgärdar" man problemen när de blir för stora.

Om man är riktigt orolig och rädd för hundar så finns det en hel del prylar som håller dem borta; allt från spray till ultraljudssändare...

Du kan för övrigt inte få rabies av att klappa en hund.


Hur klarade du av de hundattackerna du utsattes för då?

Jag måste noga säga emot dig när det gäller hur rabiessmitta överförs och hävda att det räcker med att klappa en hund med rabies för att själv bli smittad, och jag har stöd av Wikipedia i den frågan.