2010-09-22, 20:35
refused
Hej!

Tänkte dra iväg på en språkkurs senare i höst/vinter. Vill mest komma ifrån Sverige ett tag och samtidigt förbättra min engelska som är bedrövlig. Tänkte mig plugga på någon språkskola i ca 3månader för att sedan försöka hitta ett jobb så att jag kan stanna kvar och "nöta" in språket ytterliggare några månader.

Samtidigt vill jag ju även ha lite kul och undrar därför vilken stad jag ska välja?
Har kollat runt lite hos olika researrangörer(typ Ef) och kommit fram till att städerna Manchester, Dublin, Glasgow och London kändes mest intressanta.
Själva skolan skiter jag i hur den är, min engelska är såpass dålig att jag inte siktar på att utveckla min engelska till högsta nivån. Ett plus dock är om skolan har ett aktivt fritidsprogram så man lär känna lite nåt folk osv.

Har ett stort musikintresse och går gärna på konserter(rock o pop främst). Kommer nog hänga ute rätt ofta så är ute efter ett bra uteliv är ett plus (vilket iofs alla dessa städer verkar ha..).

Samtidigt spelar det ju roll hur dyr staden är osv, tex London verkar rätt dyrt att leva i om jag fattat rätt?

Dessutom om det är lätt att få jobb efter man gått klart kursen, iofs går det ju att flytta till en annan stad ifall det verkar dystert på arbetsmarknaden.

Vilken stad skulle ni rekommendera?