2010-09-22, 23:54
Ursprungligen postat av Gustavkuken
Vart lever man billigast? Vilken stad är trevligast?

Jag var i Indien för ca. 4 månader sedan och på den långa resan spenderade jag 10 dagar i Dehli och 3 i Mumbai (Bombay). Jag skulle nog rekommendera Mumbai då det är lite mer moderniserat med rätt mycket kul saker att göra och trevligare folk. Man kan gå ut på klubb, man kan käka på både dyra och billiga ställen och det finns lite rolig secondhandshopping med typ balla gamla kolonialglasögon och annat sånt kul för en spottstyver. De fattiga och de rika lever i en annan symbios också.

Delhi är roligt för det är verkligen indiskt om du åker till Old Delhi och strosar omkring. Sjukt jävla mycket folk och massa affärer som typ säljer stålrör och det är allmänt coolt och trångt. Delhi är också billigare än Mumbai på många sätt. Boendet är väl det enklaste att peka på. Man kan ganska lätt få ett ok dubbelrum i Paharganj (backpackergatan/distriktet) för typ 50 spänn. I Bombay får man nog nästan gå upp mot 100-lappen. Delhi är ett HELVETE med försäljare och rickshawförare (speciellt där man bor billigt, dvs Paharganj) Mumbai är inte lika illa.

Jag skulle personligen föreslå (fast det kanske är meckigt att flyga dit) Kolkata (Calcutta). Mycket trevligt, sjukt billigt, mer genuint än både Delhi och Mumbai, fin arkitektur, GOD MAT (inte alltid fallet på andra platser) med mycket fisk och sånt, känns mer som en riktig stad. Delhi känns som några sandiga byar sammankopplade med en skitfin modern tunnelbana och med ett överklassdistrikt som är tråkigt och folk- och attraktionstomt. Mumbai känns mer som en västerländsk ganska stor stad... typ som en blandning mellan Budapest och London.