2010-09-23, 14:22
Ursprungligen postat av CasaBasa
Har själv hund och bor i Thailand. Är en cockerspaniel på ett och ett halvt så det är ingen tuffing.

Händer titt som tätt när man är ute med honom att det kommer ensamma eller gäng med hundar som ska visa sitt revir. Om dom blir för närgångna brukar jag skälla tillbaka och det har även hänt att jag rusat emot hundgänget. Det brukar resultera i att de springer sin väg.
Tror det är som du säger att hundar har än inbyggd respekt för människor och i dessa länder kan man vara ganska säker på att gatuhundarna någon gång fått en spark eller slag av en människa.

Har haft hund hela mitt liv vilket självklart kan spela in och jag har aldrig känt rädsla för hundar. Hunden är ju ett typiskt flockdjur och om du visar dig mer alpha än hunden så viker han oftast av direkt.

Byrackor av den sorten som springer runt på gatan i dessa länder är ju inte alltför skräckinjagande och antagligen kan en fullvuxen man skada hunden bra mycket mer än vad hunden kan skada mannen. Men en hundrädd person kan antagligen tycka det är obehagligt, och hundar är ju mästare på att lukta sig till rädsla.Ja, vi verkar vara helt överens, men jag har två korta frågor om det du säger.
Händer det inte att din hund blir uppvaktad av gathundarna? Hur reagerar i så fall din hund på det?