2010-09-28, 02:29
bastuper
Funderar på att resa till Taizé, ett kristet brödraskap söder om Paris, ligger i närheten av Macon, gångavstånd till Cormatin o.s.v.

Resan till Macon är på 259 mil enligt Michelin, så man kan väl lätt säga 260 mil, vägen ner är inte exakt samma som vägen hem heller, man kanske gör en avsticker in till nån by eller liknande bara för att få uppleva så mycket som möjligt.

Enligt Michelin skulle det ta 25 timmar nonstop, då vi gjorde resan som med egen buss startade i Stockholm sa dom 30 timmar + 6 timmar från Övik, men det var inkl matraster och annat då vi hade yrkeschaufförer som körde.

I vårt fall handlar det kanske om 1 minibuss och 3 bilar på ca 20 personer.
20 personer inkl packning, och man ska kunna handla en del och ta med sig hem utan att oroa sig för utrymme i bilarna.

Jag funderar på att satsa på tältlogi, kunna sätta upp några tält en bit ifrån dom större vägarna, minst 1 person får vara nattvakt och hålla koll på bilar, utrustning och tält då dom andra sover.

Om man satsar på tältlogi och verkligen tar tid på sig att resa istället för att köra nonstop, och även försöka ta med sig så mycket som möjligt av egen mat som tillagas och äts utefter vägen så tror jag vi kan komma billigt undan.

Ge frågor, kommentarar och tips på detta.