2010-10-10, 16:16
Svizzera
Ursprungligen postat av Kid dynamite
Bor iZürich. Tycker det är en rasande trevlig stad och allt folk är trevligt. Samma sak gäller egentligen i Genève. Största skillnaden är väl egentligen spraket.
Dyrt att bo är det absolut och ganska meckigt att hitta lägenhet om man inte vill bo i utkanterna. De allra flesta delar lägenhet med en eller tva andra och det finns lite hemsidor som förmedlar sant.
Ett litet tips när du flyttar är att ha talamod med allt pappersarbete. För att fa uppehallstillstandet förlängt sa krävs det rätt manga papper till migrationsmyndigheten.


zürich en trevlig stad??? att jag inte skrattar, folk från zürich har i alla fall i schweiz ryktet om sig att vara dryga, otrevliga, uppbrusande och besserwissrar. däremot kan jag rekomendera resten av schweiz som inte tillhör zürich: trevligt folk (visserligen gott om lantisar), men det är inte ovanligt att busschauffören säger "god morgon" när man stiger på eller att han önskar en trevlig dag när man stiger av (om man nu skulle få blickkontakt). zürich är drygt, dyrt, otrevligt, hektiskt och mycket traffik. du har rätt i att schweiz är byråkratiskt, men det behövs eftersom det inte existerar något personnummer eller nationella databaser för folkbokföring, bilregister etc.