2010-10-14, 20:03
Kid dynamite
Ursprungligen postat av Savoy
Även Zürich-bor känns rätt godmodiga och lugna jämfört med en genomsnittlig tysk.

Tycker schweizare överlag känns rätt mycket som svenskar, fast generellt lite mer reserverade. Knappast nåt land där man pratar lön med vem som helst, eller säger saker som "strunta i det", "inte så viktigt" eller "gör inte så mycket"

Temperamentet tycker jag är väldigt likt. Det går inte fort när de pratar, de kan ge ett veligt intryck och de väntar med att snacka skit om dig tills du gått.
Jag tror faktiskt det gäller samtliga tre språkgrupper att de är lite mindre konfliktbenägna än sina respektive modersmålstalare utanför landets gränser.

Lite mer on-T: Det är ju inget dåligt land och iaf Zürich har helt ok uteliv, men det är något tråkigt med landet jag inte kan sätta fingret på riktigt, lite "här gör vi minsann aldrig bort oss och här städar vi alltid upp efter oss". Vill du ha en uppsluppen, avspänd utekväll tycker jag du gör bättre i att åka utanför gränsen - i vilken riktning som helst. Bara min personliga åsikt, som sagt rent rationellt sett ett fantastiskt bra land...men lite själlöst på nåt sätt. Tycker jag.


Tycker ditt inlägg visar precis hur det är att bo i Schweiz. Jag har sedan ett par manader övergett landet i fraga och letar nu efter försörjning i Österrike. Även här är mentaliteten ganska lik den svenska även om jag nu siktar in mig pa det väldigt katolska och konservativa Tyrolen.

Att Schweiz har ett visst drag av tristess över sig är helt klart. Jag hade oftast fantastiskt roligt där, men till slut sa blev jag lätt irriterad pa att allting alltid funkade precis som planerat. Tagen kom alltid i tid, man riskerade aldrig att fa väskan stulen, bilarna stannade alltid vid övergangsställena och ingen blir sadär härligt aspackad som man ofta blir i en mellansvensk smastad. Jag vet att det kan lata konstigt, men till slut blir man nästan grinig bara för att allt funkar och det är, enligt mig, det som gör landet trist pa sitt sätt. Ska tillbaka pa en snabbvisit till Zürich nästa vecka och hoppas kunna dela med mig av nagot nytt intryck iaf.